Det var ikke bare enkelt å få denne maskinen på plass hos Velle utvikling.

Ny maskin på Velle Utvikling

For noen uker siden fikk vi en ny stor maskin på huset. Dette er en LVD EaseyForm320-40 som har en Touch B styring og CNC styrt frontsupport.

TEKST OG FOTO: CHRISTINA GRØTTERØD, VELLE UTVIKLING

I utdanningsøyemed er en kantpresse et viktig verktøy i Platearbeiderfaget, som er et av tolv fulle fagbrev vi utdanner til her i Velle Utvikling. Det var mange spente deltakere og ansatte som fulgte med på prosessen å få den inn porten vår som ikke var bare – bare, men nå står den i plate/sveis avdelingen.

Vi fikk blant annet hjelp av LVD og Kranringen til å få denne maskinen inn. De brukte en kran som kan bli 60m og tåler 130 tonn, noe som ikke er småtteri.

Knekka har en max knekke lengde på 4000mm og slaglengde på 300mm. Med andre ord så er det en kantpresse som benyttes til forming av stål. Populært kalt knekking.

En flat plate kan her formes etter kundens ønske i forskjellige vinkler og størrelser.

Vår kantpresse kan forme plater helt opp til 4 meters lengde, med et trykk på 320 tonn. Dette tilsier at vi kan forme relativt tykke materialer.

Maskinen er i tillegg CNC styrt (Datastyrt). Det vil si at man oppnår 100% repeterbarhet slik at hver enkelt komponent formes på samme mål. I tillegg sparer man mye tid og kunden ender opp med et bedre produkt til en lavere pris.

Nå er det flere som klør i fingrene med å kunne sette i gang å bruke denne!

Share:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Ja, jeg vil være medskribent i BY

Fyll ut skjemaet under med ditt virkelige navn og den e-postadressen du sjekker oftest. Du kan ikke skrive anonymt. Alle artikler vil være underlagt moderasjon redaksjonelle regler.
Når du har mottatt e-post med innloggingsdetaljer, kan du gå på Næringsportalens forside og klikk skriv innlegg.

Ved debattinnlegg og kommentarer til publiserte artikler, ber vi om at man holder en sivilisert tone. Personangrep er ikke tillatt. Publisering av andres bilder er ikke tillatt uten godkjenning, og alle som er avbildet må ha gitt sin tillatelse. Barn må ha foresattes tillatelse.

BY tar ikke ansvar for lagring av tekst og bilder.