Det var ikke bare enkelt å få denne maskinen på plass hos Velle utvikling.

Ny maskin på Velle Utvikling

21. juni, 2022

14:43

Ingen kommentar

For noen uker siden fikk vi en ny stor maskin på huset. Dette er en LVD EaseyForm320-40 som har en Touch B styring og CNC styrt frontsupport.

TEKST OG FOTO: Christina Grøtterud, Velle Utvikling 

I utdanningsøyemed er en kantpresse et viktig verktøy i platearbeiderfaget, som er et av tolv fulle fagbrev vi utdanner til her i Velle Utvikling. Det var mange spente deltakere og ansatte som fulgte med på prosessen å få den inn porten vår som ikke var bare – bare, men nå står den i plate/sveis avdelingen.

Vi fikk blant annet hjelp av LVD og Kranringen til å få denne maskinen inn. De brukte en kran som kan bli 60 meter og tåler 130 tonn, noe som ikke er småtteri.

Knekka har en maks knekke lengde på 4000 millimeter og slaglengde på 300 millimeter. Med andre ord er det en kantpresse som benyttes til forming av stål, populært kalt knekking.

En flat plate kan her formes etter kundens ønske i forskjellige vinkler og størrelser.

Vår kantpresse kan forme plater helt opp til fire meters lengde med et trykk på 320 tonn. Dette tilsier at vi kan forme relativt tykke materialer.

Maskinen er i tillegg CNC styrt (Datastyrt). Det vil si at man oppnår 100 prosent repeterbarhet slik at hver enkelt komponent formes på samme mål. I tillegg sparer man mye tid og kunden ender opp med et bedre produkt til en lavere pris.

Nå er det flere som klør i fingrene med å kunne sette i gang å bruke denne!

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.