NY LEDER: Ny ansvarlig redaktør og daglig leder, men ikke ny i Byavisa Tønsberg. Bente Wemundstad gleder seg til å ta fatt på oppgavene i avisen igjen.

Ny, men ikke ukjent, redaktør i Byavisa Tønsberg

5. august, 2021

08:22

Ingen kommentar

Denne uken satte hun seg i sjefsstolen i Byavisa Tønsberg – igjen. Bente Wemundstad (57) var utleid redaktør i Byavisa i 2014 og 2015, og nå er hun tilbake på fast basis.

ESPEN JØRGENSEN tekst og foto

– Det er vel liten tvil om at dette er drømmejobben min. Jeg elsker Tønsberg, og jeg er veldig glad i Byavisa-konseptet, sier hun, og medgir at hun ikke bor her – ennå.
– Tenker det blir til at jeg flytter hit etter hvert, for jeg føler meg veldig hjemme i denne byen. Kanskje det har noe med å gjøre at jeg er født og oppvokst i Trondheim, en annen historisk og sjønær by. Været er mer stabilt her da. Dessuten bor min yngste datter her mens hun studerer på USN, så jeg har absolutt familie her.

Lærerikt
Bente Wemundstad begynte i Byavisa Drammen i 2009, men sluttet etter 10 år, og et års tid før den gikk konkurs.

– Jeg har et hus ved Tinnsjøen, og jeg så en stillingsutlysning i Rjukan Arbeiderblad. Det passet jo bra på alle måter å prøve noe nytt. Det var en lærerik tid i RA, som er en del av Amedia-konsernet, sier hun.
– Samtidig visste jeg at det var en åpning for en ukeavis i Drammen, og sammen med gamle kolleger fra Byavisa Drammen, startet vi Drammensavisa under drammensfirmaet Polinors paraply.

Men så….
– Så kom det en forespørsel fra Vibeke Lundquist. Hun lurte på om jeg ville ta over hennes rolle som ansvarlig redaktør og daglig leder i Byavisa Tønsberg. Jeg trengte ikke lang betenkningstid, for dette er som sagt drømmejobben min. Jeg får lov til jobbe i den byen jeg liker aller mest med det jeg liker aller best, sier Bente.

Hun har lang erfaring fra trykte medier. Allerede i 1983 startet hun i sin første journalistjobb, og senere har hun vært innom ukepresse, fagpresse, magasiner, aviser og bøker. Hele 10 bøker har hun i sitt forfatterskap, og temaene spenner fra mat til vikinghistorie via svangerskap og psykisk helse.

– Jeg er absolutt ikke ferdig med å skrive bøker, men nå er fokuset Byavisa Tønsberg og det å flytte hit og bo meg inn i byen, sier Bente.

Heier på byen
Det er ikke mangel på planer hos den kreative damen. Det skal skje spennende ting med Byavisa Tønsberg, og hun lover at folk vil få øynene opp for avisen.

– Først og fremst skal vi finne tilbake til røttene. Byavisakonseptet er å være en folkelig avis, ekte journalistisk håndverk, glade saker om stort og ikke minst smått. Vi skal få folk til å føle noe, og vi skal være en medbygger av byen. Vi heier på alle som vil noe, sier redaktøren, og oppfordrer folk til å tipse om gode saker, sier Bente.

Ikke ferdig
Da hun var redaktør i Byavisa Tønsberg forrige gang, var det som utleid fra Byavisa Drammen. Hun følte seg hjemme blant både kolleger og i byen, men ble etter hvert kalt tilbake til avisen i Drammen.

– Mye mot min vilje, for jeg var absolutt ikke ferdig her. Nå har jeg fått en ny sjanse – heldigvis sammen med de gode kollegene jeg hadde før. Jeg bare gleder meg nå, og er utålmodig etter å sette i gang med planene mine.

espen@byavisatonsberg.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *