Ny para-partner vil utjevne ulikheter for en likestilt idrett

23. januar, 2022

20:55

Ingen kommentar

Ny para-partner vil utjevne ulikheter for en likestilt idrett. Skiforbundet langrenn og Mester Grønn er avhengig av en frisk klode for å kunne drive hver sin virksomhet. Felles mål for samarbeidet er å fremme like muligheter og paraidretten som en likestilt idrett.

Avtalen med langrenn Para Elite, med gjensidig forpliktelse om å jobbe frem flere bærekraftsinitiativ for både miljø- og likestillingsformål, er noe vi brenner for og har gjort gjennom snart 40 år, sier gründer og blomsterhandler Erling Ølstad i Mester Grønn.

– Som aktiv og stolt samarbeidspartner for de fantastiske skijentene på Kvinner Elite har Mester Grønn over flere år bidratt til store idrettsgleder i norske hjem. Nå tar vi steget videre, og inngår i tillegg en treårsavtale som samarbeidspartner for langrenns Para Elitelag med utøvere som i disse dager konkurrerer i VM på hjemmebane på Lillehammer, sier markedsdirektør i Mester Grønn, Hege Hildeng.

Like muligheter

– For Mester Grønn handler dette om å gi flere mennesker like muligheter. Vi har dette som fokus gjennom Fairtrade allerede, og nå utvider vi til å jobbe for like muligheter gjennom idretten. Idrettsutøvere med funksjonsnedsettelse er samfunnets fremste ambassadører for like muligheter, og det ønsker vi å være med på og bidra til, sier den samfunnsengasjerte gründeren og blomsterhandleren, Erling Ølstad.

– Det står respekt av partnere som tar verdibaserte initiativ i et samarbeid. Mester Grønn er et eksempel til etterfølgelse gjennom et snart 40 år langt bærekraftsarbeid, sier langrennssjef Espen Bjervig i Skiforbundet. – Våre år med Mester Grønn har gjort oss mer bevisste og konkrete i vårt eget bærekraftsarbeid. Vi ser frem til å løfte våre parautøvere inn i Mester Grønn-samarbeidet med kvinnelaget for å fremme likhet mot nye bærekraftsmål. Det blir en sterk kombinasjon, sier Espen Bjervig.

Samfunnsansvar og verdiarbeid i snart 40 år

Mester Grønn har vært opptatt av bærekraft før ordet ble populært. Siden Mester Grønn ble etablert i 1983 har blomsterkjeden bidratt til Frelsesarméens arbeid med å få folk utenfor samfunnet i jobb, jobbet tett med Kreftforeningen i en årrekke som hovedpartner for Rosa Sløyfe-aksjonen, bygget opp et marked for Fairtrade-sertifiserte blomster i Norge, og de var en av de første kjedene som ble Miljøfyrtårnsertifisert. Nå setter Mester Grønn også fokus på mangfold og like muligheter innen idretten.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *