Ny para-partner vil utjevne ulikheter for en likestilt idrett

Ny para-partner vil utjevne ulikheter for en likestilt idrett. Skiforbundet langrenn og Mester Grønn er avhengig av en frisk klode for å kunne drive hver sin virksomhet. Felles mål for samarbeidet er å fremme like muligheter og paraidretten som en likestilt idrett.

Avtalen med langrenn Para Elite, med gjensidig forpliktelse om å jobbe frem flere bærekraftsinitiativ for både miljø- og likestillingsformål, er noe vi brenner for og har gjort gjennom snart 40 år, sier gründer og blomsterhandler Erling Ølstad i Mester Grønn.

– Som aktiv og stolt samarbeidspartner for de fantastiske skijentene på Kvinner Elite har Mester Grønn over flere år bidratt til store idrettsgleder i norske hjem. Nå tar vi steget videre, og inngår i tillegg en treårsavtale som samarbeidspartner for langrenns Para Elitelag med utøvere som i disse dager konkurrerer i VM på hjemmebane på Lillehammer, sier markedsdirektør i Mester Grønn, Hege Hildeng.

Like muligheter

– For Mester Grønn handler dette om å gi flere mennesker like muligheter. Vi har dette som fokus gjennom Fairtrade allerede, og nå utvider vi til å jobbe for like muligheter gjennom idretten. Idrettsutøvere med funksjonsnedsettelse er samfunnets fremste ambassadører for like muligheter, og det ønsker vi å være med på og bidra til, sier den samfunnsengasjerte gründeren og blomsterhandleren, Erling Ølstad.

– Det står respekt av partnere som tar verdibaserte initiativ i et samarbeid. Mester Grønn er et eksempel til etterfølgelse gjennom et snart 40 år langt bærekraftsarbeid, sier langrennssjef Espen Bjervig i Skiforbundet. – Våre år med Mester Grønn har gjort oss mer bevisste og konkrete i vårt eget bærekraftsarbeid. Vi ser frem til å løfte våre parautøvere inn i Mester Grønn-samarbeidet med kvinnelaget for å fremme likhet mot nye bærekraftsmål. Det blir en sterk kombinasjon, sier Espen Bjervig.

Samfunnsansvar og verdiarbeid i snart 40 år

Mester Grønn har vært opptatt av bærekraft før ordet ble populært. Siden Mester Grønn ble etablert i 1983 har blomsterkjeden bidratt til Frelsesarméens arbeid med å få folk utenfor samfunnet i jobb, jobbet tett med Kreftforeningen i en årrekke som hovedpartner for Rosa Sløyfe-aksjonen, bygget opp et marked for Fairtrade-sertifiserte blomster i Norge, og de var en av de første kjedene som ble Miljøfyrtårnsertifisert. Nå setter Mester Grønn også fokus på mangfold og like muligheter innen idretten.

Share:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Ja, jeg vil være medskribent i BY

Fyll ut skjemaet under med ditt virkelige navn og den e-postadressen du sjekker oftest. Du kan ikke skrive anonymt. Alle artikler vil være underlagt moderasjon redaksjonelle regler.
Når du har mottatt e-post med innloggingsdetaljer, kan du gå på Næringsportalens forside og klikk skriv innlegg.

Ved debattinnlegg og kommentarer til publiserte artikler, ber vi om at man holder en sivilisert tone. Personangrep er ikke tillatt. Publisering av andres bilder er ikke tillatt uten godkjenning, og alle som er avbildet må ha gitt sin tillatelse. Barn må ha foresattes tillatelse.

BY tar ikke ansvar for lagring av tekst og bilder.