NY PRAKTBOK: Gunnar Jacobsen forteller at det i begynnelsen av november vil komme en ny kulturhistorisk praktbok om Nøtterøy. Boka tar for seg årene fra 1940-2000, og er ført i pennen av Egil Christophersen, mens Jacobsen er initiativtager.

Ny praktbok om Nøtterøy

16. mai, 2022

16:54

Ingen kommentar

I begynnelsen av november lanserer tidligere kultur, idretts- og fritidssjef i Nøtterøy kommune, Gunnar Jacobsen, en ny praktbok om og med Nøtterøy. Denne gangen er det Nøtterøys historie fra 1940 til 2000 som skal belyses.

ESPEN JØRGENSEN tekst og foto

Ifølge Jacobsen som er initiativtager til boka, vil den inneholde en lang rekke spennende bilder fra Nøtterøy tatt gjennom 60 år.

– Det er for øvrig Egil Christophersen som har skrevet boka, og han har levert et omfattende og godt håndverk, som er lettlest og ikke minst spennende, sier Jacobsen.

Bok og DVD

Den nye boka er på mange måter en fortsettelse av boka ”Nøtterøy 1914-1940”, som utkom for få år siden. Også den ført i pennen av Christophersen. Boka som kommer på markedet i november blir den syvende ”bygdeboka” som Nøtterøy kommune utgir.

– Alle bøkene tar for seg Nøtterøy-samfunnets oppturer og nedturer gjennom 200 år. I likhet med den forrige boka, kommer den nye Nøtterøy-boka til å inneholde en DVD-film. Profesjonelle klippere i tv-industrien har omredigert filmen ”Nøtterøy i moderne tid”, så dette vil bli et spennende og godt produkt som vi kan stå inne for, sier Jacobsen.

Enormt arbeid

Jacobsen er glad for at hele det politiske miljøet på Nøtterøy har tatt bokprosjektet til sitt hjerte.

– Når politikerne går god for noe, så øker sjansen for å få økonomiske midler til slike prosjekter, og det er positivt, sier Jacobsen.

Jacobsen er glad for at Christophersen også denne gangen sa ja til å skrive om Nøtterøy.

– Christophersen var førstevalget. Han fikk permisjon fra sitt arbeid som direktør ved Nordsjøfartsmuseet utenfor Bergen. Med 1460 forskjellige kildehenvisninger, sier det seg selv at det ligger et enormt arbeid bak en slik bok. Nei, dette blir en god kulturhistorisk bok som er lesevennlig og interessant. Forfatteren er faghistoriker av yrket, så dette er noe han behersker til fingerspissene, sier Jacobsen.

Boka lanseres ved hjelp av et eget arrangement på kulturhuset i Nøtterøy den fjerde november.

Denne saken ble publisert i Byavisa Tønsberg i 2010.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.