Foto: Nadia Frantsen

Ny støtteordning i Enova for borettslag og sameier

BILDET: -At Enova styrker støtten til solceller er bra, men denne støtten må også kunne gis til boligselskaper og ikke bare til privatpersoner, sier adm. direktør i NBBL Bård Folke Fredriksen. Foto: Nadia Frantsen.

Enova har lansert en ny kartleggingsstøtte for borettslag og sameier. En slik kartlegging vil bidra til at boligselskapene får en oversikt over mulige enøk- og klimatiltak.

-Det er bra at Enova endelig ser at borettslag og sameier har falt utenfor deres tidligere ordninger, men potensialet for å utløse energisparing er mye større. Så selv om støtte til kartlegging er bra og vil vekke interesse for oppgradering, er det vesentlige mangler ved støtten til selve investeringene som må gjøres noe med, sier Bård Folke Fredriksen, adm. direktør i NBBL.

Energieffektivisering i bygg er en del av løsningen for et presset kraftsystem. NBBL har tall som viser at det er mulig å spare strøm tilsvarende fire Alta-kraftverk i borettslag og sameier.

– Bytte av vinduer og dører, etterisolering og vanlige varmepumper er lavthengende frukter som kan skje raskt. Enova bør også støtte slike velprøvde og tilgjengelige tiltak. At Enova nå styrker støtten til solceller er bra, men denne støtten må også kunne gis til boligselskaper, ikke bare til privatpersoner, mener Fredriksen.

Dersom man legger solceller på taket på alle blokkene i Norge, tilsvarer det størrelsen av 1.800 fotballbaner og det vil kunne gi nok energi til å lade 725.000 elbiler i året – flere elbiler enn det finnes i Norge i dag.

Kartleggingen Enova nå vil gi støtte til kan skaffe boligselskapene oversikt over tiltak for redusert energibehov, klimagassutslipp og muligheten for lokal energiproduksjon. Støttenivået er ikke avklart, men ordningen skal tre i kraft i løpet av februar 2022.

Share:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Ja, jeg vil være medskribent i BY

Fyll ut skjemaet under med ditt virkelige navn og den e-postadressen du sjekker oftest. Du kan ikke skrive anonymt. Alle artikler vil være underlagt moderasjon redaksjonelle regler.
Når du har mottatt e-post med innloggingsdetaljer, kan du gå på Næringsportalens forside og klikk skriv innlegg.

Ved debattinnlegg og kommentarer til publiserte artikler, ber vi om at man holder en sivilisert tone. Personangrep er ikke tillatt. Publisering av andres bilder er ikke tillatt uten godkjenning, og alle som er avbildet må ha gitt sin tillatelse. Barn må ha foresattes tillatelse.

BY tar ikke ansvar for lagring av tekst og bilder.