Nye internasjonale artister til programmet

23. januar, 2022

20:55

Ingen kommentar

Gitarvirtuosen Ralph Towner spiller solokonsert i Kongsberg Kirke, trommeslager og komponist Sun-Mi Hong stiller med kvintett og Chicago-baserte Isaiah Collier and the Chosen Few spiller midnattskonsert på Energimølla.

En trommereise av de sjeldne

Trommeslageren Sun-Mi Hong er født og oppvokst i Korea, men etter sju år i Amsterdam, har hun nå etablert seg ettertrykkelig på den nederlandske og europeiske jazzscenen. Fredag 8. juli stiller hun med kvintett på Energimølla. Denne amerikanskinspirerte musikken mikses med europeisk impresjonisme og koreansk musikk, og den preges av dramatisk og emosjonell variasjon, fra følsom minimalisme til et heftig og ekspressivt uttrykk. Det anerkjente nettstedet ProgJazz fastslår at «Sun-Mi Hong nærer vår optimisme og våre håp for jazzmusikkens framtid».

Solokonsert i Kongsberg Kirke

Ralph Towner har etablert seg som en musikalsk bauta – etter flere tiår med imponerende musikalsk virksomhet. Konsertene hans er en bildeskapende, bølgende og flytende strøm – med rom og luft -, som rommer en sann flora av impulser: Spansk musikk, klassisk, folkemusikk, mye som går under sekkebetegnelsen ‘verdensmusikk’ og – selvfølgelig! – dypdykk i jazztradisjonen. Han har hatt fruktbare samarbeid med en mengde av jazzens storheter, som Weather Report, Jan Garbarek og Gary Burton. Torsdag 7. juli får publikum oppleve han i soloformat, når han inntar scenen til ettermiddagskonsert i Kongsberg Kirke.

Fra pulserende Chicago til Kongsberg

Multi-instrumentalisten, komponisten, aktivisten og underviseren Isaiah Collier stiller med band på Kongsberg Jazzfestival. Isaiah Collier og bandet har sitt utspring i Chicagos pulserende jazzscene. Isaiah Collier har etablert seg som en sterk og tydelig saksofonist. I 2021 kom hans tredje utgivelse med bandet The Chosen Few – Cosmic Transitions. Albumet fikk fem stjerner fra Downbeat Magazine. Man hører tydelig Colliers store musikalske spennvidde og dynamiske uttrykk, noe vi også kan se fram til å høre live på Energimølla, midnatt fredag 8. juli.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *