En varm grønnsaksuppe og grove rundstykker, er en en deilig høstmiddag som både er bra for kroppen og kloden, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.

Nystekte rundstykker til høstens supper

9. september, 2022

09:46

Ingen kommentar

Mørke, kalde høstkvelder blir lune med nystekte rundstykker til suppen. Her er oppskriftene.

Høstmat kan være mye. Men det er liten tvil om at en ordentlig god grønnsakssuppe er nydelig kosemat når kveldene blir mørke.

Og når man lager fersk grønnsakssuppe, hører nystekte rundstykker med.

– Først og fremst er det jo utrolig godt! Nystekte rundstykker med godt smør og en skikkelig fyldig, hjemmelaget suppe er en nydelig smakskombinasjon. Samtidig er det en middag som er bra for både kroppen og kloden, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.

Mange variasjonsmuligheter

Når man skal bake rundstykker til suppen, har man utallige valgmuligheter på jakt etter oppskrift. På nettsiden brodogkorn.no er det særlig Torunns grove rundstykker som er populære.

– Denne oppskriften er mye søkt etter hele året, ikke bare i forbindelse med sesongen for supper. Antagelig er det fordi det er en oppskrift det er lett å lykkes med, sier Nordbø.

Hun anbefaler også oppskriften på havrerundstykker eller Torunns rundstykker med bygg og havre hvis man har lyst å prøve en annen variant.

– Bygg og havre er kjernesunne kornslag som også er med på å øke selvforsyningsgraden vår i Norge. Jeg kan varmt anbefale å bake mer med bygg og havre, sier Nordbø.

Raske rundstykker med eltefritt

For familier i tidsklemma har ikke ettermiddagstimene rom for mat som skal heve i timesvis. Torunn Nordbøs beste råd er da eltefrie rundstykker. Disse kan røres sammen dagen i forveien, og settes mer eller mindre rett i stekeovnen mens suppa står på koking.

– Mange baker eltefrie rundstykker til helgefrokosten, men tenker ikke over at de er vel så godt egnet til middagen, sier Nordbø.

Eltefrie rundstykker kommer i tillegg med en annen bonus: Man kan bruke dem til å bli kvitt rester av brød som er blitt tørt. I denne oppskriften på eltefrie rundstykker får gamle brødrester nytt liv som nystekte rundstykker.

– Bruk av tørt brød i rundstykkedeigen er et fint alternativ til å bruke brødristeren for å gjøre tørre brødskiver spennende igjen, sier Nordbø.

Hun byr på et lite supertips for de aller travleste:

– Om du har ekstra liten tid eller mangler gjær i huset er grove scones løsningen. Da slipper du å vente et sekund på heving, sier Nordbø.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *