Eirik Andersen

Ønsker å skape nysgjerrige vin-ganer

5. august, 2021

13:57

Ingen kommentar

Når Eirik Andersen fra Bouquet arrangerer vinfestival på Støperiet står smaking av sesongens viner på menyen.

MARIANNE M. JONASSEN tekst og foto

Da Eirik Andersen sa opp jobben ved prehospitale tjenester for tre år siden satset han hundre prosent på å arrangere festivaler på Østlandsområdet. Og det med stor suksess. For sammen med partnerne, Eirik og Torbjørn har han arrangert opptil 20 vin- og øl festivaler i året. Det siste halvannet med et begrenset antall festivaler og deltagere, som følge av den verdensomspennende pandemien.

–Det er deilig å være tilbake og skape gode opplevelser for publikum igjen, forteller Eirik Andersen.

FESTIVAL: Lørdag 31. juli arrangerer Eirik Andersen vinfestival i Tønsberg. Denne gangen er det Støperiet som huser vinfestivalen.

To bordsettinger

Andersen innrømmer at det er knyttet spenning til responsen fra publikum før den kommende minifestivalen på Støperiet, lørdag 31. juli.

–Vi forholder oss til de lokale og nasjonale retningslinjene. Og ut i fra situasjonsbildet har vi lagt opp til 160 personer fordelt på to bordsettinger. Noe som innebærer et begrenset antall billetter denne gangen med en meters regelen og 10 sitteplasser per bord, sier han.

I løpet av tre timer skal publikum både få smake og lukte på sesongens produkter presentert av norske importører, ifølge Eirik Andersen.

–Vårt mål er å skape en åpenbaring på hvilke typer viner, stiler og druer som finnes på det norske markedet. I løpet av hver seanse vil det derfor være mulig å smake på et sted mellom 30 og 40 viner. Og vi snakker da om en god smak i hver runde, forteller Andersen.

–Når importørene har presenteret sine produkter vil de gå rundt å skjenke smaksprøver i glassene til festivaldeltagerne, tilføyer han.

Nye og gamle

Interessen for vin har ikke blitt noe mindre etter halvannet år med både helt og delvis nedstenging skal vi tro, Eirik Andersen, som er utdannet sommelier ved Norges Vinfagskole.

–Mange kjenner nok på at det er godt å kunne være sosiale og smake seg gjennom sesongens hvite, rosé og bobler i trygge rammer.

For å favne både nybegynnere og vinkjennere er det lagt opp til forskjellige kriterier.

–Dette er en festival som passer for nybegynnere som ønsker å lære mer om vin og vinsmaking. Den er også tilrettelagt for vinkjennere som ønsker å bli kjent med nye vintyper og smaker. Det stilles ingen krav til å spytte ut vinen etter prøvesmaking, men for de som ønsker det så er det lov, forteller Eirik Andersen.

red@byavisatonsberg.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *