Sjølystkoret

Ønsker seg flere engasjerte seniorer

9. mai, 2023

08:03

Ingen kommentar

Nøtterøy pensjonistforening er en aktiv gjeng, og de ønsker seg flere seniorer med engasjement og ideer. Golfprosjektet deres er en suksess, og nå vurderer de bowling.

Tekst og foto: Gunnar Svendsen
Referent Berit Hernes-Jacobsen

Referat styremøte 24.april 2023: Til stede Olaug Margrethe Bechmann, leder Elin Blomberg i Farmand pensjonistforbund, Olav Tofte Larsen, Magne Tuxen, Gunnar Svendsen, vara Lill Mariann Ray Caplan, vara Øivind Brevik og Berit Hernes – Jacobsen. Innledningsvis tok vi en kort runde rundt bordet, noen hadde ikke hilst på hverandre. Delte erfaringer med driften.

Eldredag med underholdning

Nøtterøy pensjonistforening har invitert, og er nå samarbeidspartner med, Farmand pensjonistforbund i styremøter ved leder Elin Blomberg. Aktivitetsplan er ajourført for 2023 per dags dato.

Det blir arrangert eldredag 1. oktober – av Nøtterøy pensjonistforening og Færder kommune som skaffer underholdning. Det er foreslått samarbeid med Tjøme fordi de ikke har sitt eget arrangement.

Flere engasjerte mennesker

Vår visjon «tydelig, sterk og synlig» ble diskutert og ideer ble luftet. Vi må tenke kommunikasjonsstrategi, endringsvillighet, inspirasjon, kreativitet og mye mer. Lurt å diskutere det man jobber med utenfor organisasjonen for å få nye ideer, kanskje. Vi må bruke mer tid på å få med engasjerte mennesker, da det er uendelig mange seniorer som ikke er med i Pensjonistforbundet, som er den eneste organisasjonen som arbeider med våre lønnsvilkår.

Nøtterøy pensjonistforening har fått nye arenaer,  og har fått 15 nye medlemmer ble med gjennom golfen. Vi har en redaksjonsgryuppe i nettavisen BY Tønsberg & Færder.

Vi lurer på å engasjere oss i bowling. Dans er også en arena, og Nøtterøy pensjonistforening ønsker å bidra med kostnadene til musikk på en danseaften ved Sjølystsenteret. På dansen kan alle delta, både medlemmer, brukere og andre.

«Mat som medisin»-prosjektet er en ny arena. Dette ble det informert om i seniormøtet 4. mai. på Teie kirke.

Nytt treningsenter

Det blir åpnet et nytt treningssenter på Nøtterøy og der skal vi undersøke om det er plass til seniortrening til faste tider.

Vi skal ha tett samarbeid og de beste relasjoner i forhold til Pensjonistforbundet sentralt, Fagforbundet, Kommuneledelsen, Statsforvalter og Helsedirektoratet.

Skagenturen 15- 16 juni 2023 blir det noe av – 26 medlemmer deltar. Magne Tuxen blir reiseleder.

Styret gikk gjennom tema dekning av utgifter og honorarer til styret. Vi vil etter kurs for kasserer og styremedlemskurs komme frem til honorar og utgiftsdekning for alle i styret.

Mat som medisin

Det er invitert en del aktuelle mennesker til formannskapssalen 9. mai 2023 til å bli med i prosjektet «mat som medisin». Der kommer man frem til hvem av disse som ønsker å bli en del av dette nye prosjektet. Det første kurset starter i september 2023. Alle pensjonister i Færder kan få gå på kurs, ikke bare medlemmer. Alt kjøkkenpersonell under Færder kommune skal gå på kurset.

Sjølystdagen

Nøtterøy pensjonistforening melder inn nye medlemmer til eldrerådet fra oss. Herr Gunnar Svendsen som fast representant og fru Berit Hernes-Jacobsen som vara.

Minner om at 2. juni avholdes Sjølystdagen på Sjølystsenteret på Nøtterøy. Alle er velkommen, du må ikke være medlem og bruker, men være innbygger i Færder. Der blir det underholdning, grilling, loddsalg og mye mer, rene 17.mai!

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *