Hand of a young woman putting a tablet in a dishwasher detergent box close-up with utensils loaded

Oppvaskmiddeltest: Billigvariant stryker med «glans»

7. oktober, 2023

12:34

Ingen kommentar

Forbrukerrådet har testet 15 ulike vaskemidler til oppvaskmaskin. Yes Platinum går av med seieren, mens First Price sitt oppvaskpulver stryker med glans. — Produktet fra First Price er kanskje billig, men er verdiløst om det ikke gjør oppvasken ren, sier Forbrukerrådet.

Selv om våre tester titt og ofte viser at høy pris ikke nødvendigvis betyr høy kvalitet, bør du i dette tilfellet styre unna den rimeligste varianten.

Svanemerket vinner fra Yes

Vinneren i testen er Yes Platinum. Vaskemiddelet vasker best av alle vaskemidlene, inneholder hverken miljøskadelige stoffer, stoffer som er mistenkt hormonforstyrrende eller andre, problematiske kjemikalier. Yes Platinum er Svanemerket, og koster deg 1,75 kr per oppvask.

First Price på bunn

Ingen svanemerking, ingen EU-blomst og ingen merking fra Astma- og Allergiforbundet: Testtaperen fra First Price ga hverken Forbrukerrådet eller eggeplommerestene på tallerknene bakoversveis.

Selv om produktet er billig (0,40 per vask) og ikke inneholder noen uønskede kjemikalier, får det rødt fjes og strykkarakter på rengjøring, og er nesten like dårlig som kun vann til å vaske bort eggrester.

Samme vaskeeffekt, 12 ganger så dyrt

Prisene er hentet inn i september 2023. Vi oppgir både pris per pakke og per vask, og anbefaler at du ser på prisen per vask – fordi det er store forskjeller i størrelsene på pakkene.

De to dyreste vaskemidlene vi testet denne gangen er fra Zalo og Klar, mens de to billigste er fra Xtra Coop og testtaperen First Price. Prisforskjellen på billigst og dyrest er svært stor: Med den dyreste blir hver vask mer enn 12 ganger så dyr. Det billigste oppvaskmiddelet fra Xtra Coop og det dyreste fra Zalo vasker begge bare middels rent.

— Ubrukelig

— Ofte viser testresultatene våre at kvalitet ikke alltid henger sammen med pris, det er altså ikke helt tilfelle ved denne testen. Testtaperen fra First Price er kanskje billig i forhold til testvinneren, men om det ikke fjerner matrester og gjør oppvasken din ren, er den ubrukelig, sier seniorrådgiver og tjenesteansvarlig for tester i Forbrukerrådet, Elin Vestrum.

Mens Yes får smilefjes og First Price sitt får surfjes, havner disse på strekmunn (middels) uavhengig av pulver eller tabletter: Finish, Xtra Coop, R Parfymefri, Sun, Unik, Änglamark og Zalo.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.