Over halvparten av de nye sykemeldte har koronarelaterte diagnoser

23. februar, 2022

14:14

Ingen kommentar

BILDET: Direktør i NAV Vestfold og Telemark Terje Tønnessen

Sist uke ble 3 849 personer i Vestfold og Telemark sykemeldt. 1 969 av disse (51 prosent) med en koronarelatert diagnose. Det er 71 prosent flere sykmeldte enn i samme periode i 2020.

NØKKELTALL
Sykefravær i Vestfold og Telemark

Uke 7, 2022

 

· Antall nye sykemeldte: 3 849

· Antall sykemeldte med koronarelatert diagnose: 1 969

· Antall nye sykemeldte i Norge: 55 738

· Antall sykemeldte med koronarelatert diagnose i Norge: 28 851

 

Stabilt

-Situasjonen er den samme som i uke 6. Antallet nye sykemeldte i Vestfold og Telemark er fortsatt høyt, men den kraftige veksten vi har sett de siste ukene har stoppet opp. Vi ligger et par uker etter utviklingen i Oslo, Viken og Innlandet, hvor veksten i antall sykemeldte toppet seg i uke 5, sier Tønnessen

Næringer

Hele 63 prosent av de nye sykemeldingene innen overnatting og serveringsvirksomhet skyltes en koronarelatert diagnose. Tilsvarende tall i varehandelen er 57 prosent, i bygg og anleggsektoren 53 prosent, innen undervisning 51 prosent, mens industrien samt helse- og sosialtjenester begge opplevde at 49 prosent av de nye sykefraværstilfellene skyltes korona i uke 7.

Bekymringsfullt
Direktør i NAV Vestfold og Telemark Terje Tønnessen er bekymret for at det høye sykefraværet gjør situasjonen krevende for mange arbeidsplasser.

– Selv om den kraftige veksten ser ut til å ha avtatt fører det høye sykefraværet til bemanningsutfordringer for mange bedrifter og bransjer. Smittespredningen kan forverre seg etter vinterferien siden mange reiser og folk møtes i større utstrekning enn vanlig. Vi vet at det i flere bransjer er svært krevende å få tak i vikarer med nødvendig kompetanse, og jeg er bekymret for hvordan det høye fraværet vil påvirke bedrifter og arbeidsmarkedet både på kort og lengre sikt, sier Terje Tønnessen direktør i NAV Vestfold og Telemark.

Antall nye sykemeldte har gått opp eller holdt seg stabilt i alle fylker bortsett fra Oslo, Viken, Nordland og Innlandet, hvor tendensen er fallende

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *