Riskrem med rød saus er nordmenns dessertfavoritt, og serveres hos over halvparten av oss på julekvelden.

Over halvparten av oss spiser riskrem til dessert på julaften

19. desember, 2023

19:11

Ingen kommentar

En fersk undersøkelse viser at over halvparten av dem som spiser dessert på julaften velger riskrem. Den populære desserten topper listen i alle landsdeler.

Mens både julemiddagen og favorittjulekaken varierer rundt om i landet, er nordmenn mer samstemte om juledesserten. 53 % av oss har riskrem som favorittdessert på julekvelden. I Nord-Norge og Trøndelag får riskrem konkurranse, der er multekrem også populært.

– Riskrem er mest populært i alle landsdeler, men også multer og multekrem står sterkt i nord- og midt Norge. Det handler nok om at det vokser mye multer i disse områdene, og at folk fortsatt er flinke til å komme seg ut og plukke når bærene er i sesong, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for Meieriprodukter.

9 av 10 har en spesiell desserttradisjon på julaften

Ernæringsrådgiveren sier at tradisjonene rundt norsk julemat står sterkt, og at nesten alle nordmenn følger sin tradisjon hvert år.

– Desserttradisjonene er veldig stabile, og i julen ønsker vi at alt skal være som det alltid har vært. At kremdesserter ser ut til å holde seg i popularitet er heller ingen overraskelse. Norsk melk og fløte er råvarer av topp kvalitet, og i julen vil vi kose oss med det aller beste, sier Glemminge Arnesen.

Landsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for Meieriprodukter i november 2023. 1007 intervjuer totalt.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *