OVERSETT: Rolf Arild Mikkelsen og Kaldnes velforening får et stort parkeringshus som nabo. Men informasjon om utbyggingen får de ikke.

– Overkjørt av kommunen

Denne artikkelen ble publisert i Byavisa Tønsberg i 2005.

Det bygges mye rundt Kaldnesområdet i disse dager, men beboerne får lite informasjon og føler seg oversett.

TRI D. NGUYEN tekst og foto

I kjølevannet av prosjektet «Kaldnes Byutvikling» skal det blant annet bygges en kjemperundkjøring som er 35 meter i diameter, hus skal brennes og parkeringsbygg skal reises. Men informasjonen rundt disse forandringene når ikke fram til lokalbeboerne, mener Kaldnes velforening.

Grønt parkeringshus

– Det står i et brev vi har mottatt at det skal bygges et «grønt parkeringshus». Men hva det egentlig betyr er det ingen som vet ennå, selv om vi har lest brevet igjen og igjen. Dessuten skal det bygges en park her, det er vel og greit, men også det har kommet fra det blå. Jeg har ringt de for å få tilsendt informasjon, men har aldri sett eller hørt noe siden, sier Rolf Arild Mikkelsen oppgitt. Han representerer Kaldnes velforening som tidligere har klaget til utbyggerne om dårlig informasjon. Det hjalp den gangen, men denne gangen er det altså kommunen som slurver med jobben sin. De har gitt ansvaret om detaljeinformasjon videre til Link Arkitekter, men det har fungert dårlig, ifølge Mikkelsen og Kaldnes velforening.

Han og resten av Kaldnes velforening er mektig irritert fordi de mener at nyinnflyttere blir tatt bedre vare på enn dagens innbyggere.

– Ting blir tredd over hodet på oss, og vi rekker verken å reagere eller komme med mening. Selv om utbyggingen ødelegger bomiljøet vårt med mer trafikk og støy, mindre lys og utsikt, så er det ingen som spør oss som blir berørt, sier Mikkelsen.

Han skylder på lokalpolitikerne, som han mener er både arrogante og lite hensynsfulle. Han undrer på om ting ville vært annerledes dersom det hadde bodd en toppolitiker i området.

Måtte flytte

– Vi føler oss totalt overkjørt, og det virker som om penger er alt de bryr seg om, tordner Mikkelsen.

Naboen som han har hatt i alle år måtte pakke sakene og flytte, han hadde ikke noe valg. Det ble for mye bråk med utbyggingen og huset hans skal brennes til fordel for en rundkjøring.

– Det er flere familier som har flyttet, og vi har vurdert det selv. Men når man er fire i familien er det ikke bare å pakke sakene sine, sukker han.

Mikkelsen har skjønt at utbyggingen vil skje uten hensyn til beboerne, men ønsker likevel mer detaljert informasjon i form av brev og tegninger.

Veivesenet har vært og sjekket forholdene i de utsatte områdene og kommet frem til at det ikke er behov for støyskjerm. Det til stor fortvilelse i nabolaget.

– Politikerne bør ta mer hensyn til beboerne som allerede bor her, noen ganger angrer jeg på at jeg stemte det jeg gjorde, sier Mikkelsen.

red@byavisatonsberg.no

Share:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Ja, jeg vil være medskribent i BY

Fyll ut skjemaet under med ditt virkelige navn og den e-postadressen du sjekker oftest. Du kan ikke skrive anonymt. Alle artikler vil være underlagt moderasjon redaksjonelle regler.
Når du har mottatt e-post med innloggingsdetaljer, kan du gå på Næringsportalens forside og klikk skriv innlegg.

Ved debattinnlegg og kommentarer til publiserte artikler, ber vi om at man holder en sivilisert tone. Personangrep er ikke tillatt. Publisering av andres bilder er ikke tillatt uten godkjenning, og alle som er avbildet må ha gitt sin tillatelse. Barn må ha foresattes tillatelse.

BY tar ikke ansvar for lagring av tekst og bilder.