Sulsjøhytta - utleiehytte i Meråker Foto: Marit Lello

Passerer 100 Statskog-hytter

13. februar, 2023

07:10

Ingen kommentar

Fortsatt ikke planlagt vinterferien? Statskog har fått 15 nye hytter og tilbyr nå over 100 rimelige overnattingstilbud i norsk natur.

Etterspørselen etter Statskogs utleiehytter økte sterkt under pandemien, og har holdt seg høy i 2022.

– Selv om det ofte er enkel standard, er beliggenheten ofte i hjertet av norsk natur, sier koordinator hos Statskog, Eva Kristin Grøndal.

Redusert pris

Med kjøpet av AS Meraker Brug har Statskog overtatt en rekke overnattingstilbud. 15 av hyttene er nå blitt en del av Statskogs tilbud som legges ut til korttidsleie for allmennheten.

Prisene er vurdert etter standard og harmonisert med Statskogs øvrige tilbud. Dette har gitt en prisreduksjon på opp mot 20 prosent.

– Tilbudet dekker ulike behov. Noen hytter er svært lett tilgjengelig, med bilvei helt fram og nært skiløyper og alpinbakken. Andre krever et par timers skitur inn i fjellet for å nå, sier Grøndal.

Åpne buer

I tillegg til over 100 utleiehytter, har Statskog over 130 åpne buer hvor du kan ligge en natt uten at det koster ei krone. Mange av buene har stor historisk verdi og er åpne hele året.

Oversikt over Statskogs åpne buer er her (statskog.no)

Fessburet – ei åpen bu i Drevdalen i Trysil Foto: Torkel Skoglund

Tilgjengelig på nett

Statskog gjør utleiehyttene tilgjengelig på egne nettsider (statskog.no), på turportalen UT.no og på kjøpsportalen inatur.no.

Her vises utleiehyttenes plassering i kart (statskog.no)

Selve bestillingen skjer på Inatur, som også gir en oversikt over ledige døgn.

– Mye er utleid, men det er fortsatt gode muligheter hvis man er litt fleksibel, sier Grøndal.

Disse er nye

På de 15 hyttene i Meråker er det svært gode muligheter for å finne ledige hyttedøgn. Men Grøndal tror ikke det varer så lenge.

– Her tror jeg mange vil finne noe de liker, og med litt lavere priser enn tidligere, blir det fort rift om disse, sier Grøndal.

Disse hyttene er nye i Statskogfamilien: Sulsjøhytta, Finnkoisjøen, Klepptjønnhytta, Stordalshytta, Bitbekktjønna, Teveldalshytta, Mannseterbakken, Rangeldalen, Torpberget, Maries Hus, Fossvatnhytta, Grønnbekkvollen, Gilså, Steinsdalshytta og Bindstikkhytta.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.