PetXL og Dyrekassen slår seg sammen

21. oktober, 2022

15:18

Ingen kommentar

Felleskjøpet Agri og PetXL har signert en avtale om salg av Dyrekassen AS i bytte mot aksjer i PetXL AS. Partene vil styrke satsingen på e-handel, samt styrke samarbeidet innen produksjon og salg av kjæledyrfôr. Sammen blir de den ledende, norske e-handelsaktøren innen kjæledyr.

Det er de to største norskeide aktørene som nå går sammen for å sikre konkurransekraft i en bransje som har vært i sterk vekst. Sammen forventer aktørene å omsette for MNOK 150-200 på nett alene neste år, og Felleskjøpet Agri blir medeier i et av de raskest voksende selskapene innen kjæledyrsbransjen i Norge. PetXL har allerede signert kontrakt for fem nye lokasjoner, i tillegg til de 11 eksisterende, så denne veksten forventes å fortsette.

Vil gi økt lønnsomhet og konkurransekraft

PetXL har en betydelig tilstedeværelse med store butikker i bynære strøk, og vil som del av avtalen styrke distribusjonen av kjæledyrfôr produsert av Felleskjøpet. PetXLs konsept er et tydelig landsdekkende flerkanalkonsept som omfatter fysisk butikk, e-handel og et tjenestespekter med bl.a. veterinærer, frisører og fysioterapeuter. Sammen vil PetXL og Dyrekassen oppnå skala innen e-handel, noe som vil gi økt lønnsomhet og konkurransekraft for å kjempe mot sterke internasjonale aktører. Selskapene utfyller hverandre også svært godt med komplementære produkter, kundesegmenter og kompetanse.

– Vi har levert kjæledyrfôr til PetXL i en periode og ser fram til å utvide vårt samarbeid til også å bli et eiersamarbeid. I tillegg til at PetXL og Dyrekassen sammen vil kunne fortsette veksten og øke lønnsomheten på nett, så ser vi et stort felles potensiale i økt salg av norskprodusert kjæledyrfôr i en sektor dominert av import fra store internasjonale aktører, sier Svenn Ivar Fure, Konsernsjef i Felleskjøpet Agri.

Imponert over Dyrekassen

For Dyrekassen betyr det at de vil bli del av et dedikert kjæledyrsselskap, samtidig som at deres e-handelsløsning og ansatte vil bli sentrale i den videre veksten innen netthandel for PetXL.

– Vi er imponerte over Dyrekassens vekst, posisjon og e-handelsløsning i et spennende marked som vi kjenner godt. Selskapets ledelse har imponert stort og vi gleder oss til å få de med på laget. Sammen mener vi PetXL og Dyrekassen vil bli den klart ledende e-handelsaktøren for kjæledyr i Norge og at vi har mye å lære av hverandre. Spesielt spennende er Dyrekassens abonnementsløsning og kundesegment som vi ser komplementerer PetXL godt, og som vi tror gjør oss i stand til å levere enda bedre produkter og tjenester, sier Christian Breddam, styreleder i PetXL.

Avtalen innebærer salg av 100 prosent av aksjene i Dyrekassen i bytte mot et oppgjør i aksjer i PetXL og forventes å bli lukket i midten av november. PetXL vil i etterkant av transaksjonen eies av Karbon Invest, Felleskjøpet Agri og gründere/ansatte.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *