Philip Holseter-Karlsen (15) har deltatt på Equinor Talentleir i Porsgrunn de siste dagene sammen med 109 andre talenter. Foto: Mats Lønne.

Philip (15) fra Tønsberg imponerte landslagstrenere

110 av landets mest talentfulle fotballgutter i alderen 14-15 år har deltatt på Equinor Talentleir de siste dagene. Philip Holseter-Karlsen fra Tønsberg er en av de unge utøverne som en dag håper å spille med flagget på brystet.

 − Det er veldig gøy å være med på talentleiren, og få spille mot de beste spillerne fra hele landet, sier Philip Holseter-Karlsen fra Tønsberg.

Midtbanespilleren i Eik Tønsberg har trent mot dette øyeblikket lenge, og er klar på hva han skal fokusere på for å få mest mulig ut av treningsleiren.

− Først og fremst skal jeg ha det gøy, så skal jeg fokusere på hodespillet, temposkifter, og evnen til å havne rettvendt, sier han.

Går i Haalands fotspor

Equinor Talentleir og Equinor Landslagsskolen har vært en viktig arena for trening og utvikling av mange av Norges og verdens viktigste fotballspillere, blant annet årets vinner og toppscorer i Champions League, Erling Braut Haaland.

– Med talentutviklingsprogrammet vårt Morgendagens helter ønsker vi å bidra til å bygge opp talentene som skal dra Norge inn i fremtiden. Equinor Talentleir er med på å skape fremtidens fotballstjerner, noe vi er utrolig stolte av. Vi håper at Philip motiveres til å legge inn det lille ekstra støtet for å utvikle seg videre, sier Thea Moen, sponsorsjef i Equinor.

Drømmer om landslaget og Liverpool

Holseter-Karlsen har allerede bevist seg som en spiller med gode orienteringsferdigheter, pasninger og skudd. Det kommer godt med på veien mot drømmen om Premier League- og landslagsspill.  Spesielt spillere som Luka Modric, Frenkie de Jong og Toni Kroos vært store inspirasjonskilder og noe å strekke seg etter for Holseter-Karlsen.

Målrettet talentutvikling

Som et resultat av dedikert arbeid i de norske fotballklubbene, er det spillere fra hele landet til stede på Equinor Talentleir. Talentleiren er det øverste nivået av Equinor Landslagsskolen, hvor det drives systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag. Norges Fotballforbund er sikker på verdien av satsningen.

– Jeg blir like imponert hvert år over å se hva slags ferdigheter som vises frem på talentleiren. Spillerne er allerede godt vant med hardt arbeid og dedikasjon, og under talentleiren får de anledning til å pushe og motivere både seg selv og hverandre. Med dyktige trenere til stede er dette den perfekte arena for utvikling av fremtidens fotballstjerner, og Philip kan bli en av dem, sier fagansvarlig for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland.

En unik sjanse til å vise seg frem

Under årets Equinor Talentleir har noe helt nytt i norsk spillerutvikling blitt introdusert; nemlig “Future Team”. Det er vanlig at spillerne som tas ut til å delta er tidlig fysisk utviklet, og med “Future Team” gis det også plass til utøvere som ikke har kommet like langt ennå.

– Vi må bli bedre til å gi våre talenter med størst potensiale erfaring på nasjonalt og internasjonalt nivå uavhengig av fysisk utvikling. Spillere som har et vel så stort potensial på sikt, men som er i en periode med store fysiske forskjeller må få muligheten til å skinne i møte med spillere på samme nivå, sier Grøttland.

Fakta om Equinor Talentleir for gutter 2023:  

  • Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere i aldersgruppen 14 til 15 år. I år deltar 110 gutter fra hele landet.
  • Arrangeres i perioden 24.-28. juni på Urædds treningsfelt i Porsgrunn.
  • Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter, som fokuserer på talentutvikling innen idrett, kultur og realfag.
  • Øverste nivå i Equinor Landslagsskolen, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.

Idrettsleder?

Trenger laget ditt penger?
Eller kanskje mer publisitet?

Begge deler, kanskje?

SE HER!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *