Området rundt Gjendesheim er vakkert på høsten og populært blant barnefamilier FOTO: Linn Holstad Hines

– Planlegg høstferien nå

20. september, 2023

08:56

Ingen kommentar

Se oversikten: Disse betjente DNT-hyttene er åpne i skolenes høstferie.

Selv om mange betjente DNT-hytter har avsluttet sesongen, er det noen av hyttene som er åpne i høstferien. Disse er populære både som dagsturmål og til overnatting, og det er fortsatt ledige plasser.

Å bo på samme hytte i flere dager og gå ulike turer derfra kan være en god plan for barnefamilier.

– Noe av det jeg synes er aller best med høstferien, er at den kommer som en slags positiv overraskelse ikke lenge etter sommeren. Det er en nydelig tid i naturen, og både store og små kan glede seg over fridager og naturopplevelser etter at hverdagen kom litt brått på, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i Den Norske Turistforening, (DNT).

– DNT har over 550 hytter over hele landet. Flere av våre betjente hytter har åpent i skolens høstferie. Der byr betjeningene på god mat og fyr i peisen. En perfekt base for dagsturer om man er en familie med barn!

Han oppforderer alle som ønsker seg en høstferie til å bruke turplanleggeren UT for å se nærmere på hva familien kunne tenke seg å gjøre, enten det er snakk om en kortere eller lengre tur.

Disse betjente hyttene er åpne i høstferien

Gjendesheim
Vakkert beliggende ved Gjende. Et flott utgangspunkt for å gå den fantastiske ruten over Besseggen. Byr på god stemning og mange aktiviteter i høstferien, og Turboteamet kommer!

Åpen til 8. oktober.

Fondsbu
Ligger vakkert til ved praktfulle Eidsbugarden og midt i Jotunheimen med turmuligheter for alle. På Fondsbu får du deilig hjemmelaget mat og god stemning.

Åpen til 8. oktober.

Haukeliseter
Midt på fjellet mellom øst og vest, på 1000 meters høyde finner du Haukeliseter fjellstue. Nord for fjellstua finner du mektige Hardangervidda nasjonalpark, og sørover ligger frodige Ryfylke- og Setesdalsheiene. Barn bor gratis på hytta i høstferieuke 40 og 41.

Alltid åpen.

Finsehytta
Finsehytta er ligger midt i mellom Hardangervidda og Skarvheimen, med flotte turmuligheter i alle retninger. Hytta ligger sentralt plassert midt i mellom Hardangerjøkulen og Hallingskarvet, rett ved togstasjonen.

Åpen til 8. oktober.

Lysefjorden turisthytte
Lysefjorden Turisthytte er et fint utgangspunkt for turer til Kjerag og Flørlitrappene 4444, og ligger midtveis på fotturen Lysefjorden Rundt. Etter middag i kafèen, kan man slappe av i den koselige peisestua.

Åpen til 15. oktober

Sota Sæter
Sota Sæter er et flott sted å være i flere dager, med flotte turmuligheter inn i Breheimen.

Åpen til 8/10, og helger i høst. Se Sota Sæters nettsider for mer informasjon om helgeåpent.

Gaustatoppen turisthytte
Gaustatoppen Turisthytte ligger nesten helt oppe på Gaustatoppen (1883 moh.), og har et fantastisk utsyn over store deler av Sør-Norge. Åpen cafe, og mulighet for overnatting ved avtale.

Åpen til 15/10

Olalia
Haugesund Turistforenings største hytte og ligger idyllisk til med flott utsikt sørover mot Hauganutene.

Hytta har åpen cafe og holder åpent for overnatting hver helg i høst, og i høstferieuke 41. Hytteverter til stede som holder kafeen åpen, men måltider utover det henvises til selvbetjeningskjøkkenet.

Kobberhaughytta
Hytta ligger høyt og fritt sørvest i Nordmarka og har en unik peisestue med panoramautsikt over Sørkedalen, Bærumsmarka og den sørlige delen av Krokskogen.

Kobberhaughytta har 59 sengeplasser, og serveringskapasitet for grupper på opp til 100 personer. Åpningstider her

Enda flere hytter å velge mellom

Dersom det ikke passer med en tur til en av de betjente hyttene i årets høstferie, har Den Norske Turistforening (DNT) hundrevis av andre hytter landet rundt. Disse er selv- eller ubetjente, som betyr at det ikke er betjening der og man enten handler fra et proviantlager eller ta med egen mat. Disse hyttene låses opp med en DNT-nøkkel som er tilgjengelig for DNTs medlemmer.

Les mer om alle hyttene her: www.dnt.no/hytter

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *