Prisras på restplasser som følge av varmebølgen

22. juni, 2023

08:28

Ingen kommentar

På grunn av rekordstor etterspørsel, svak krone og høye drivstoffpriser har det så langt vært dyrt å reise på utenlandsferie i år. De siste to ukene har det imidlertid vært et trendbrudd, og prisene på restplasser til klassiske sommerdestinasjoner rundt Middelhavet har stupt med opptil 20 prosent.

Akkurat nå er det mulig å få en hel ukes ferie med direktefly og mellomklassehotell til blant annet Hellas, Tyrkia og Bulgaria for under 3500,- per person.

-Etter en lang periode med høye priser ser vi nå at prisene på både restplasser og sensommerreiser har sunket betydelig de siste ukene. Plutselig er det et stort utvalg av rimelige reiser til spennende reisemål, og vi har mange kunder i butikkene våre og på nettsiden vår som tidligere i år lot være å bestille sommerreise, men nå har kommet tilbake for å finne en billig restplass i stedet, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Må fylle flysetene

Det er det varme været som ligger bak prisreduksjonene. Når stadig flere begynner å tenke på å tilbringe ferien hjemme i Norge og etterspørselen etter sommerreiser går ned, må reiseselskapene sette ned prisene for å fylle de usolgte flysetene. Dette skaper en gylden mulighet for dem som ikke bare ønsker å dra på sommerferie for å finne varmen, men også for å få en miljøforandring og virkelig kunne slappe av på ferien, samt dem som ønsker å gardere seg mot dårlig vær.

-Vi anbefaler alle som har lyst på en sommerreise å slå til nå. Ved å være fleksibel på avreisedato og reisemål kan du finne reiser til virkelig gunstige priser. Det er en perfekt mulighet til å utforske nye steder eller reise tilbake til favorittdestinasjonen uten å sprenge feriebudsjettet, sier Ellen Wolff Andresen.

Eksempel på de billigste restplassene akkurat nå:

Destinasjon Pris/person Avreiseflyplass Reisedato Hotellstandard
Rhodos, Hellas 2 995,- Stavanger 13 aug – 20 aug **
Leros, Hellas 3 076,- Oslo 11 aug – 18 aug **
Sunny Beach, Bulgaria 3 395,- Oslo 30 jun – 07 jul **
Alanya, Tyrkia 3 476,- Oslo 01 jul – 08 jul **
Kreta ,Hellas 3 395,- Stavanger 13 aug – 20 aug ***

Kilde: Priseksempel hentet 20/6 fra www.ticket.no/restplasser og gjelder fly og bosted i del av dobbeltrom.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *