Meta Christensen

Programserie om andre verdenskrig på Tønsberg og Færder bibliotek

23. september, 2022

13:34

Ingen kommentar

Det er snart 80 år siden krigen raste i Norge. Okkupasjon og krig hadde stor innvirkning på folk og land. Denne høsten kan du lære mer om andre verdenskrig og møte noen sterke skjebner fra den gang Norge var okkupert:

Foredraget, Kvinner i krig, 27. september, handler om historien til to motstandskvinner: Meta Christensen og Ingeborg Holm. Felles for dem var at de satte livet på spill ved å jobbe for motstandsbevegelsen. Tyskerne svarte med arrestasjon og tortur.

Viktige bidrag

– Ingeborg Holm måtte være død veldig lenge – før hun ble levende! Bøkene om Ingeborg og Meta er viktige bidrag for å få frem motstandskvinners innsats og deres skjebne. Historiene har alt for lenge vært usynlige, sier Goggi Sæter. Kom og hør journalistene Stig H. Christensen og Unn Christensen fortelle den sterke historien om sin mor, Meta. Deretter vil helsesykepleier og lærer Goggi Sæter fortelle om Ingeborg.

Historiker, forfatter og forlegger Per Erik Olsen kommer 25. oktober for å snakke om Tyske festningsverk under andre verdenskrig med fokus på Tjøme og Nøtterøy. Besøk gjerne denne siden for å lese mer om tyske festningsverk i Norge http://festningsverk.no/index.php/andre-verdenskrig/nazistens-byggverk

Om Berg interneringsleir

Foredraget, Da Holocaust kom til Vestfold og Norge, 26. november er viet to sterke historier. Da kommer arkivformidler Ulla Nachtstern for å snakke om Berg interneringsleir og sin morfar, Moritz Nachtstern. I tillegg får vi fortellerforestillingen om Carl Fredriksens transport, også omtalt som Norges Schindlers liste.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.