Rammstein endelig tilbake

11. mars, 2022

10:05

Ingen kommentar

Ryktene har svirret en stund, men nå er det offisielt: Rammstein slipper sitt nye album Zeit i slutten av april.

Første singel fra albumet, tittelkuttet Zeit, er ute nå med en tilhørende musikkvideo. Den spektakulære videoen ble regissert av skuespiller og musiker Robert Gwisdek, som for første gang samarbeidet med bandet.

Låten tar for seg forgjengelighet, vår dødelighet og den dyrebare, flyktige lykke i det perfekte øyeblikk. Fans kan se frem til totalt tre versjoner av “Zeit”. Et meditativt, atmosfærisk neoklassisk arrangement av den Grammy-nominerte islandske multiinstrumentalisten Ólafur Arnalds, samt en remiks av elektroprodusenten Robot Koch.

Zeit er det åttende albumet fra et av de mest suksessrike tyske bandene gjennom tidene, nøyaktig tre år etter deres tittelløse album fra 2019. Dette er den lengste pausen mellom albumene i karrieren til Berlin-bandet.

Da bandets utsolgte stadionturné måtte utsettes på grunn av pandemien, brukte Rammstein tiden til å jobbe med det nye albumet. De brukte to år på albumet som består av elleve nye låter. Albumet ble spilt inn i La Fabrique Studios i St. Rémy de Provence i Frankrike og nok en gang har de samarbeidet med Berlin-produsent Olsen Involtini.

Den canadiske musikeren og fotografen Bryan Adams tok coverbildet av av bandet på trappene til Trudelturm i Berlin Adlershof, et imponerende monument over luftforskning i byens Aerodynamic Park.

Zeit vil slippes i flere formater, blant annet som en standard CD i en digipack med et 20-siders hefte, en CD-spesialutgave i en seks-panels digipack med et 56-siders hefte inkludert koffert, og som en dobbel 180g vinyl-LP med et 20-siders hefte i stort format, samt i de vanlige digitale formatene.

I løpet av en karriere som strekker seg over nesten 30 år, har Rammstein solgt mer enn 20 millioner album rundt om i verden og spilt utallige spektakulære, banebrytende konserter. Bandet spiller for et utsolgt Bjerke Travbane i Oslo den 24. juli

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *