Leder av ONF, Thea Tuset. Foto: Tor Lindseth

Regjeringen svikter fagskolestudentene

6. oktober, 2023

10:07

Ingen kommentar

ONF er svært skuffet over at regjeringen ikke sikrer rettsikkerheten til fagskolestudentene i statsbudsjettet for 2024, gjennom et nasjonalt studentombud for fagskolestudenter. En av ti fagskolestudenter har ikke tilgang til noen ombudsordning og mange av ordningene vi ser i dag er lokale varianter som ikke innehar nødvendig juridisk kompetanse og heller ikke sikrer habilitet.

Dette er et alvorlig problem som regjeringen enkelt kunne ordnet ved å bevilge tre millioner over statsbudsjettet til opprettelsen, understreker Thea Tuset.

Det er bekymringsfullt at studentenes rettsikkerhet ikke sikres på en tilfredsstillende måte. Klagenemda for fagskolestudenter har påpekt at deres erfaring med behandling av klagesakene viser at enkelte fagskoler har utfordringer med å forstå saksbehandlingsreglene, herunder veiledningsplikten overfor studentene og deres rett til kontradiksjon overfor fagskole.

I tillegg til ikke å etablerere et nasjonalt studentombud for fagskolestudentene, svikter også regjeringen på sine løfter om studieplasser til fagskolene.

-Vi vet at landets kompetansebehov roper etter mange flere fagskoleplasser. Regjeringen har lovet 5.000 plasser på 5 år og levert 1.000 på 3 år. Det er elendig oppfølging av egne løfter og samfunnets behov, avslutter Thea Tuset.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *