UTENLANDS: Per Kristian Opheim lengter etter å reise utenlands. Det blir fort flere utenlandsturer i måned på han. Foto: Privat

Reiseglad assisterende kommuneoverlege lengter etter sol og varme

2. august, 2021

13:19

Ingen kommentar

Hvem er det som ikke drømmer om en utenlandsreise nå? En av dem som lengter etter å reise er Tønsbergs kommunen sin assisterende kommuneoverlege Per Kristian Opheim. Han er vel kanskje litt mer glad i å reise enn de fleste.

HINA ASLAM tekst og foto

Du kjenner kanskje han som fastlegen din? Eller nå som assisterende kommuneoverlege? Men visste du at han er kanskje en av de mest bereist personen i byen? Assisterende kommuneoverlege Per Kristian Opheim i Tønsberg kommune er på topp 1000 listen over personer som har reist mest med Star Alliance.

Reisefeberen slår ut for fullt når du er vant til å reise, men må nå forholdet deg til reiserestriksjonene ifølge koronapandemien.

Han er så glad i å reise at hans navn er å finne på topp 1000 listen over personer som har reist mest med Star Alliance.

Star Alliance er en samarbeidsavtale mellom ulike flyselskaper som ønsker å gjøre det lettere for kunder å reise og å samle bonuspoeng. Hvert år blir det kåret topp 1000 medlemmer som har reist mest med dem, og blant disse reiseglade menneskene finner du Tønsbergs kommunen sin assisterende kommuneoverlege Per Kristian Opheim.

LIKER Å FLY: Assisterende kommuneoverlege liker å tilbringe tiden på flyet og kaller det for egentid. Foto: Privat

Satt i karantene etter reisen i Hong Kong

Bare i desember i 2019 og i januar 2020 til koronapandemien slo ut for fulgt hadde han reist så mye at når han ramset navn på alle stedene datt journalisten ut av tellingen.

Opheim ble kanskje en av de første i kommunen som måtte sitte i karantene etter at alt ble stengt i mars 2020. Han var da på vei tilbake fra Hong Kong.

Men det er ikke bare for fornøyelse at han reiser så mye. Tønsbergsgutten jobber også hos SOS International som er en av de ledende assistanseorganisasjoner i Norden. De hjelper reisende som enten har blitt syke på reise eller har blitt utsatt for en ulykke på vegne av nordiske forsikringsselskaper. Opheim blir sendt ut til alle verdenshjørner der reisende fra Norden trenger assistanse.

–Gjennom denne jobben har jeg møt mange ulike mennesker og de fleste er veldig takknemlig for den hjelpen de får, sier Opheim.

Men hittil siden 2015 har han hatt over 200 oppdrag gjennom SOS International der han har reist og vært ledsager. Og i snitt har han hatt 40 oppdrag i måned siden november 2017 som kontakt lege der han bistår med kontakt mellom pasienten og helsevesenet i landet de er i. Dette gjøres fra kontoret hans.

Han har ikke bare reist mye i verden men flyttet på seg en del i Norge også gjennom sin yrkeskarriere. Men det var samboeren som også er fra Tønsberg som fikk han tilbake til hjembyen sin og nærmere bestemt til Husøy. Og nå jobber han som fastlege i Nordbyen legesenter i byen.

Koronapandemien kom

Siden koronapandemien slo ut for fullt har det naturligvis blitt få oppdrag og Opheim som daglig jobber som fastlege på Nordbyen legesenter fikk plutselig litt ekstra tid. Da passet det at Tønsberg kommune ringte for ekstra hjelp til å takle pandemien.

Han steppet da inn rundt påske tider for å gi avbrekk til kommuneoverlege Sigmund Skei, og det samme gjordet han i sommer. Men fra september 2020 da behovet for hjelp ble mer kom han tilbake og foreløpig planen er å bli der frem til sommer i år.

–Å følge med på alle retningslinjene har skapt en del utfordringer. Lager du noe skriftlig nå så gjelder det kanskje ikke i morgen, forteller Opheim.

Bruker mye tid på å formidle informasjon

Han forteller at det er fortsatt en del misforståelse blant folk når det gjelder de ulike retningslinjene på hva som er påbudt eller anbefalt derfor går han med en hodetelefon konstant fordi folk ringer hele tiden.

–Det er enorm logistikk som må på plass nå som koronavaksinen har kommet og en del av tiden blir lagt ned for å kartlegge hvem som skal få først og å få tak i disse menneskene, forteller Opheim.

Den aller første vaksinen ble satt allerede i begynnelse av januar i Tønsberg kommune.

Mye logistikk

Vaksinasjonen foregår i Messehallen i Tønsberg og i noen tilfeller må de reise til pasienten for å sette på vaksinen.

–Dette tar enorm mye tid når vi må reise til pasienten, forteller han.

Opheim har jobbet mye med logistikken rundt testing og forteller at de nå teller sekunder som de kan spare i motsetning til før.

Utfordringen er at de ikke vet hvor mange vaksiner som kommunen får tilgang til ennå, og det da er vanskelig å planlegge videre.

–Hadde vi hatt nok doser så hadde vi klart å vaksinere hele kommunen sin befolkning på to og en halv måned, forteller han.

Assisterende kommuneoverlege jobber lange timer hver dag om det kanskje ikke blir en utenlandsreise nå med det samme så ønsker han i hver fall å få litt tid til golf igjen.

 

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *