Reiselysten? Sjekk passet ditt nå

4. februar, 2022

19:28

Ingen kommentar

I takt med at samfunnet åpner opp er det mange nordmenn som planlegger og bestiller utenlandsreise. For mange blir det første utenlandstur på over to år, og på den tiden kan passet ha gått ut på dato.

-Reiseforsikringen dekker ikke at du mister flyet fordi passet ditt har gått ut på dato. Det kan ta litt tid å bestille time og få nytt pass hos politiet. Derfor anbefaler vi alle å sjekke dette i god tid før du skal ut og reise, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

I en fersk undersøkelse gjennomført av Respons analyse oppgir én million nordmenn at de har tenkt seg til utlandet i sommer. En halv million har allerede bestilt årets reise, mens nær 1,3 millioner ser an smittesituasjonen og venter med å bestille.

Nødpass har flere begrensninger

I enkelte tilfeller kan du få nødpass, men dette er ikke å anbefale.

– Nødpass er heller ikke det smarteste å belage seg på. Det er flere begrensninger, og blant annet kan du ikke benytte nødpass på reiser til USA og Dubai, sier Nielsen.

På nettsidene til Gardermoen finner du mer informasjon om nødpass.

Må ha positiv PCR-test for å få dekket avbestilling av reise

Norske myndigheter krever ikke lenger PCR-test, og hjemmetest er nå godt nok for å registrere at du har fått korona. Men i enkelte tilfeller trenger du fortsatt en PCR-test.

– For at du skal få dekket avbestilling av reise grunnet koronasmitte, trenger vi en positiv PCR-test. Denne er knyttet til deg personlig. Legeattest fungerer også, som ved annen sykdom, sier Nielsen.

– Vi er klar over at dette kan skape enkelte utfordringer for noen. Vi vurderer fortløpende hvilken dokumentasjon vi krever fra våre kunder, slik at dette er både enkelt og rettferdig for flest mulig. Foreløpig krever vi PCR-test, men pandemien utvikler seg hele tiden, så det kan endre seg, sier Nielsen.

Innreisereglene varierer fra land til land, og mange krever at det fremlegges PCR-testresultat – det samme gjør mange flyselskap.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *