– Vi har vunnet flere kontrakter det siste kvartalet, sier administrerende direktør Petter Arnesen i Rejlers.

Rejlers øker omsetningen med 70 prosent

1. november, 2022

06:10

Ingen kommentar

Rådgivningsselskapet Rejlers Norge leverte sitt beste tredje kvartal noensinne, med en omsetning på 68,8 millioner kroner. Det er 70 prosent bedre enn fjorårets omsetning i samme periode. Driftsresultatet mer enn tredoblet seg, fra 1,9 til 5,9 millioner.

– I Norge arbeider vi mye med alle former for elektrifisering og energioptimalisering. Med dagens strømpriser og prognosene for prisene fremover, er det stor etterspørsel etter vår ekspertise, sier administrerende direktør Petter Arnesen i Rejlers Norge.

Økt etterspørsel etter energioptimalisering

I Norge arbeider selskapet bredt med prosjektering og dokumentasjon av alle former for infrastruktur og bygg, både ny og eksisterende.
– Infrastrukturprosjektene er i stor grad styrt av offentlige bevilgninger, endringer i lovverket og det langsiktige arbeidet med å elektrifisere stadig mer. Kortsiktig påvirker energisituasjonen oss positivt, men i et bærekraft-perspektiv er den også med på å fremskynde endringer som lå litt lenger frem i tid. For konsekvensen av prisene er at eiere av bygg og anlegg tar kostnadene, men også besparelsene tidligere enn planlagt, sier Arnesen.

Nye avtaler og oppkjøp

For årets ni første måneder var omsetningen i Norge 205 millioner kroner, mot 128 millioner kroner for samme periode i fjor. Driftsresultatet har økt fra 9,4 til 19,5 millioner kroner.
– Vi har vunnet flere kontrakter det siste kvartalet, blant annet med Telia, Elvia og JM. I tillegg er tallene for Omega Holtan, som vi kjøpte i april, nå inkludert, sier han.

Vekst for konsernet

Rejlers-konsernet omsatte for 778,4 millioner SEK i tredje kvartal og for året hadde konsernet en omsetning på 2,52 mrd. SEK. Driftsresultatet for årets første ni måneder var på 195,5 millioner SEK, opp fra 116 millioner SEK i samme periode i fjor.

Ansetter flere

Selv med betydelig vekst i antall ansatte i løpet av året, forsetter Rejlers rekruttering av nye medarbeidere.
– Vi opplever at vi er et attraktivt selskap for både nyutdannede og spesialister med noen års erfaring. Kombinasjonen av å være et nordisk konsern og ha spennende prosjekter har økt antallet søkere. Samtidig trenger vi flere, og vi fortsetter både rekrutteringen og ser på nye oppkjøpskandidater, sier Petter Arnesen.
Nøkkeltall jan. – sept. 2022:
Konsern: Omsetning: 2,52 mrd SEK    Driftsresultat: 195,5 mill. SEK
Norge: Omsetning: 205 mill. NOK    Driftsresultat: 19,5 mill. NOK
Nøkkeltall Q 3, 2022:
Konsern: Omsetning: 778,4 mill. SEK  Driftsresultat: 195,5 mill. SEK
Norge: Omsetning: 68,8 mill. NOK   Driftsresultat: 5,9 mill. NOK
Om Rejlers Norge
Rejlers Norge er ledende rådgivere på smarte og sikre energiløsninger i bygg, byer og samfunn, med spisskompetanse på energi, industri, infrastruktur og bygg. Rejlers Norge er en del av et konsern med hovedkontor i Sverige og totalt 2 700 ansatte i Norge, Sverige, Finland og De forente arabiske emirater. I 2021 omsatte Rejlers for 2,9 mrd. svenske kroner, og B-aksjen er notert på Nasdaq Stockholm.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *