SKUFFET: Spillerne i svart og hvitt gjorde ikke stort annet enn å se ned i bakken etter 90 lange fotballminutter i Horten 16. mai. Foto: FK Eik Tønsberg

Rekken uten tap endte i Horten på fotballens nasjonaldag for Eik Tønsberg

17. mai, 2024

06:28

Ingen kommentar

Tekst: Bendik Berntsen

Ørn Horten var festbrems da den imponerende rekken på 23 kamper uten tap i ligaen endte på fotballens nasjonaldag for Eik Tønsberg.

“Toppen av tabellen” kunne hjemmefansen synge for full hals da storfavorittene Jerv ble feid av Gressbanen i den forrige runden av PostNord.

I hvert fall før Vikings rekrutter og Jerv tok igjen forspranget til tønbergenserne før dagens kamp.

Og siden Viking 2 ikke kan rykke opp er det liten tvil om at komiker Einar Tørnquists uttalelse: “Optimismen i fotball-Tønsberg bunner i realisme” ser ut til å stemme for Kristoffersen og co. De svarte og hvite ligger nå nemlig like bak lag som Start og Aalesund, som har to seriegull samt to NM-gull mellom seg. Sett bort i fra at de befinner seg i ligaen over da. Men det er mye som tyder på at det kan bli Obos-fotball på Tønsberg Gressbane i 2025, om storspillet fortsetter.

Bortelaget håpte nemlig å fortsette rekken på hele 23 ligakamper uten tap da de gjestet Lystlunden i dagens derby mellom Ørn Horten og Eik Tønsberg på fotballens nasjonaldag. Dagen som har gitt glede til alle fotballinteresserte langs hele vårt langstrakte land siden 1981.

På de 13 registrerte kampene mellom lagene på fotball.no, har laget fra Eik stukket av med seieren seks ganger mot Ørns fire. Det er imidlertid statistikken over antall kort, samt hvilken farge, som sier mest om hvordan type kamp dette er. Hele 47 gule og fem røde kort har blitt delt ut. Fra tall til ord; alt lå til rette for et ordentlig fotballderby.

Eik Tønsbergs lovende mannskap

Laget som briljerte mot storlaget Jerv i den forrige runden får fornyet tillit av Eik Tønsberg-trener Kjetil Kristoffersen i dag. Ett bytte er imidlertid gjort; Brændsrød kommer inn for Jonker, og legger seg på topp med storscoreren Myrbakk.

3-5-2:

Jørgensen

Roberg – Midtgarden – Danielsen

Rygel – Andersen – Nygaard (kaptein) – Nygaard – Woods

Myrbakk – Brændsrød

Benken: Knutsson, Blikås, Muhle, Aasmundsen, Sannes, Jonker, Takvam, Holseter-Karlsen og Bergmann.

Kampen minutt for minutt

0′: Herman Holte blåser i gang den syvende runden i PostNord mellom Ørn Horte og Eik Tønsberg her på Lystlunden. Hjemmelaget har slitt i åpningen av sesongen dog befinner de seg like over nedrykksstreken. Bortelaget har imidlertid fortsatt storspillet fra Norsk Tipping-ligaen. Dagen før nasjonaldagen byr på strålende sol og godt over 20 grader for den fullsatte tribunen.

6′: Det er laget i brunt som har åpnet best og satt press på Eik Tønsberg, som legger seg som kjent veldig dypt når de forsvarer.

7′: Og så går ballen hele veien! Ørns nummer ti, Kadriu, fyrer av fra 20 meter. Priis kunne nok reddet den på en bedre dag, men stillingen blir 1-0 da den flyr ned i nærmeste.

12′: Men Eik Tønsberg og Brændsrud svarer! Og han høyner idet han fyrer av fra 25 meter. Keeper kunne nok reddet denne og, men ballen lurer seg inn på riktig side av stolperoten. Da er vi like langt i Horten – 1-1.

15′: Helling får lagt inn, og kula treffer Danielsen, som nesten setter ballen bak Priis. Heldigvis redder han godt denne gangen.

22′: Det er langskuddenes kveld. Kadriu prøver seg igjen, men denne gangen er Priis trygg idet han må ut i full strekk for å hindre ballen i å gå rett i krysset.

26′: Han gir seg ikke! Kadriu smeller til igjen. Denne gangen rett utenfor sekstenmeteren, men Priis varter opp med nok en god redning.

32′: Roberg spiller gjennom Brændsrød som blir lagt i bakken innenfor sekstenmeteren. Det betyr straffespark til Eik Tønsberg og gult til Schie. Legenden Midtgarden setter keeper feil vei og ballen riktig, og resultatet er snudd – 1-2.

39′: Kaptein Anders Nygaard smeller til fra 25 meter. Og ballen hadde skrudd hele veien til det lengste hjørnet hadde det ikke vært for en feberredning av Solberg.

45+2: Holte blåser til pause i kampen som har vippet fram og tilbake. Dog leder Eik Tønsberg fortjent.


45′: Andre omgang er i gang og ingen bytter har blitt gjort.

50′: Nilsen legger perfekt inn til Rogulj som setter den kontant i kassa. Flott heading av mannen som fikk stå overraskende alene. Da er vi like langt nok en gang – 2-2.

57′: Brændsrød løper mot Pop som kløner det til. Og vondt blir verre da han i tillegg river Brændsrød i bakken som bakerste mann. Det blir som kjent rødt kort. Frisparket like utenfor sekstenmeteren sendes til himmels av Myrbakk.

63′: Ørn gjør grep og bytter inn Hamde for Hargott for å kompansere for det røde kortet. Målscorer Brændsrød byttes ut med Jonker og klapper litt sarkastisk mot Ørneredet som svarer med bokstaven “u” gjentatte ganger.

65′: Woods har vært mye involvert og får til slutt det gule kortet etter en takling på feil side av lovverket mot Nilsen.

69′: Anders Nygaard får igjen smelt av like utenfor sekstenmeteren, men den blokkeres igjen og går ut til hjørnespark. Et hjørnespark det blir lite ut av. Men det blir et derby verdig da begge lagene mot all formodning vil gå ut av banen med poeng. Varene leveres både fra Horten og Tønsberg på Lystlunden i kveld.

70′: Helling byttes ut med Krawiec som er tilbake etter en lengre skade.

73′: Rogulj kommer seg forbi Danielsen på hjørnet av sekstenmeteren, men sistnevnte har ikke tenkt å la han gå for langt idet han er uheldig da han hekter Rogulj som faller i bakken. Straffen blir dømt og han skal ta den selv. Kan de ta ledelsen for andre gang i kampen, med ti mann? Ja, det kan de. Priis går feil vei, og Rogulj scorer og hysjer på bortepublikum før han blir sendt bort fra dommeren – 3-2.

75′: Kristoffersen gjør grep med én gang; Thomas Nygaard og Andersen går ut for Takvam og Aasmundsen.

82′: Det jubles først for mål, så for straffe, men det blir ingen av delene når Takvam skyter på det som så ut som armen til Nilsen like foran mål. Enorm sjanse for både mål og straffe.

86′: Det blir en kamp utenfor banen også når hjemmefansen synger “Optimist” av Tønsbergs store sønn: Jahn Teigen. Det blir mye tid til synging når Ørn-spillerne legger seg ned én etter én med krampe.

90′: Idet det legges til syv minutter for drøying, får Jonker gult kort for å skyte ballen på Schie etter dommeren har blåst. Spenningen og intensiteten er til å ta og føle på.

90+2′: Blikås kommer inn for Rygel som har løpt mye i dag.

90+7′: Spenningen vedvarer helt til siste spark på ballen. Frisparket på hjørnet av sekstenmeteren ender med redning av Solberg. Og med dét vinner Ørn Horten 3-2 i kampen som hadde alt.

Tre utmerkelser

Markus Brændsrød viste hva det bor i han da han smalt til fra 25 meter. Målet fra langt hold var dagens prestasjon, og i seg selv verdig til en utmerkelse.

Anders Nygaard var farlig ved flere anledninger, og noterte seg også får et strøkent mål fra langt hold. Samtidig styrte han, som han ofte gjør, mye av spillet på midten av midtbanen.

Marius Rygel løp, og løp, og løp, og fortjener en utmerkelse.

Dessverre holdt det ikke mot Ørn Horten i dag. Men siden Jerv spilte uavgjort i sin kamp, kommer de ikke forbi Eik Tønsberg som foreløpig forblir på andreplassen som gir opprykk til Obos-ligaen. Ikke en verst plass å være på før nasjonaldagen.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *