Rekordlav arbeidsledighet

29. juli, 2022

11:16

Ingen kommentar

Arbeidsledigheten er fortsatt rekordlav. Ved utgangen av juli var totalt 6 480 personer i Vestfold og Telemark registrert som arbeidssøkere. Det er 834 færre enn i juni. Samtidig er det færre ledige stillinger.

Det har vært nedgang i antall delvis arbeidsledige og arbeidssøkere på tiltak, mens noen flere har meldt seg som helt ledige arbeidssøkere denne måneden.

Ledigheten i fylket er høyere enn gjennomsnittet i landet. Mens andelen helt ledige i Vestfold og Telemark i juli var 2 prosent, var ledigheten på landsbasis 1,7 prosent.

-Det er bra at arbeidsledigheten fortsatt er lav, og at det er høy etterspørsel etter arbeidskraft i arbeidslivet. Dette betyr at det er gode muligheter for at flere kommer i arbeid. Samtidig vet vi at arbeidsmarkedet er preget av alle som har sommerjobber i juli. Derfor vil det bli spennende å se hvordan utviklingen av arbeidsmarkedet blir etter sommeren, når produksjon og tjenester starter opp igjen for fullt, sier direktør i NAV Vestfold og Telemark Terje Tønnessen.

Flest helt arbeidsledige kommer fra butikk, salg og serviceyrker eller har ingen yrkesbakgrunn.

Færre ledige stillinger

Det har vært en nedgang i antall ledige stillinger i hele landet. Fra juni til juli sank antall ledige stillinger i Vestfold og Telemark med 40 prosent.

Flest ledige stillinger var det innen helse, pleie og omsorg, og butikk- og salgsarbeid.

-Vi ser at mange av de som er arbeidsledige nå har lite eller ingen yrkesbakgrunn. Disse må motiveres til å skaffe seg riktig og etterspurt kompetanse gjennom kurs, utdanning og arbeidspraksis. Det er viktig at skoler og utdanningssektoren, sammen med arbeidslivet, fremover tilrettelegger sine tilbud slik at vi får nok kvalifisert arbeidskraft inn i arbeidslivet, sier Tønnessen.

Høyest ledighet i Horten

Horten er kommunen med høyest ledighet i fylket med 2,9 prosent helt arbeidsledige. Over gjennomsnittet for fylket finner vi også Skien med 2,4 prosent, Porsgrunn med 2,3 prosent og Tønsberg med 2,2 prosent helt arbeidsledige. Lavest ledighet er det i Fyresdal, Nissedal og Vinje hvor andelen helt arbeidsledige er 0,6 prosent.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *