Rektor Petter Aasen tildelt Kongens fortjenstmedalje

7. desember, 2023

08:56

Ingen kommentar

Medaljen tildeles for innsatsen Petter Aasen har gjort som forsker, leder og aktiv samfunnsdeltaker gjennom mer enn 40 år.

Petter Aasen tildeles utmerkelsen for ekstraordinær innsats for å styrke universitetet som regional utviklingsaktør, bygge bro mellom akademia og samfunns- og arbeidsliv, åpne opp høyere utdanning og gjøre den tilgjengelig for nye studentgrupper.

Strekker seg forbi begrepet “lang og tro”

Det var Fred-Ivar Syrstad, fungerende statsforvalter i Vestfold og Telemark, som delte ut medaljen på vegne av Hans Majestet Kong Harald på et arrangement på Karljohansvern i Horten onsdag 6. desember. På arrangementet var kolleger og samarbeidspartnere samlet for å hedre Aasen som avslutter sin periode som rektor ved årsskiftet.
– Du har utrettet en ekstraordinær innsats innenfor høyere utdanning regionalt, nasjonalt og internasjonalt i en lang akademisk karriere. En innsats som strekker seg langt forbi begrepet «lang og tro tjeneste», sa Fred-Ivar Syrstad i sin tale.

Forsket og ledet i over 40 år

I tildelingen er det også lagt vekt på Aasens bidrag som premissleverandør for forsknings- og utdanningspolitikk regionalt, nasjonalt og internasjonalt, og betydningen det har hatt for kunnskapens plass i enkeltmenneskers liv og i samfunnsutviklingen.
Petter Aasen har arbeidet som forsker og leder i høyere utdanning i mer enn 40 år. De siste 15 årene har han arbeidet for å etablere USN som en faglig sterk akademisk institusjon med åtte studiesteder spredt i fylkene Buskerud, Vestfold og Telemark. Han har gjort et banebrytende arbeid for å styrke universitetets samarbeid med samfunns- og arbeidsliv i hele regionen.
Petter Aasen er professor i pedagogikk. Han har fylt 71 år, og har vært rektor på USN og institusjoner som har vært forløpere til USN i mer enn 16 år.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *