Relanserer den ikoniske OL-genseren

14. oktober, 2023

05:23

Ingen kommentar

OL-genseren fra 1994 har gått inn i historien som et designikon. Lenge har man måttet tråle vintagebutikker eller ta strikkepinnene fatt for å kunne sikre seg et eksemplar. Nå relanseres genseren i et begrenset opplag og feires med en annen klassiker: OL-låten “Se ilden lyse”.

– Etter mange år borte fra rampelyset så vi en ny interesse for designklassikeren fra OL på Lillehammer. Det er utrolig gøy å se at mennesker som ikke engang var født da genseren hadde sin storhetstid, nå har begynt å bruke den, både her hjemme og internasjonalt, sier Håkon Dyngeland Solem, creative director hos Dale of Norway.

Genseren som nå lanseres er en oppdatert versjon av den originale OL-genseren fra 94, med de karakteristiske symbolene inspirert av norrøn mytologi. Den nye versjonen kommer i et tynnere og mykere garn, og har et oppdatert snitt og fargepalett. Genseren kommer i både dame- og herremodell. Akkurat som originalen, er genseren i 100 prosent ull og strikket på Dale utenfor Bergen.

Et ikon

Med over 200 000 solgte gensere, og enda flere hjemmestrikkede, preget OL-genseren fra Lillehammer store deler av 90-tallet. “Alle” hadde genseren: fra kongelige til mannen i gata. På et tidspunkt måtte Dale of Norway triple produksjonen og de strikket 4000 gensere i uka.

Med 90-tallet tilbake i motebildet og økt etterspørsel etter OL-genseren, relanseres nå designklassikeren. For å feire dette har Dale of Norway inngått et samarbeid med artist og låtskriver Hilde Skaar og laget en ny versjon av et annet ikon fra 1994: OL-sangen “Se ilden lyse”.

– Kvalitet står seg over tid, dette beviser både OL-genseren og låta. Skaars stemme og den genuine, upretensiøse stemningen skaper en perfekt harmoni for dette samarbeidet.  Det er en stor ære for oss i Dale of Norway at Skaar ville være med på dette, sier Dyngeland Solem

I en symfoni fra Vestlandet

– Det er stort for meg å være med på dette. Selv om OL var fire år før jeg ble født, preget det en hel tid. Jeg har vokst opp med Dale-genseren og jeg har fått en stor kjærlighet til låta, sier Hilde Skaar.

25-åringen fra Stord ble kjent for storslåtte poplåter som Higher Ground (2018) og EPen «The Other Side of Waiting» (2020), og har nylig sluppet sitt debutalbum «Mad Woman» som kom ut 29. september 2023 via Warner Music Norway. Skaar innrømmer at prosessen med Sissel Kyrkjebøs “Se ilden lyse” tidvis har vært utfordrende:

– Det er jo en veldig folkekjær låt, men det har vært utrolig gøy å finne kjernen i låta. 94-versjonen er storslått, mens min er mer nostalgisk, nedstrippa med melodi og tekst i fokus. Den får meg til å mimre tilbake til barndommen.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.