Releasekonsert: Tallak Folk Fringe

20. september, 2023

06:28

Ingen kommentar

24. september blir det albumslipp og ny konsert med Krohn-Eick på Slottsfjellmuseet.

Duoen består av folkekunstneren Tone Krohn og jazz-bassisten Johannes Eick, og de presenterer sitt nye album Kveldslokk 24. september klokka 13.

De inviterer til en vakker og unik konsertopplevelse. Publikum tas med på en tonereise som begynner i Vestfolds rike kulturarv. Duoen dykker inn i arven etter lokale folketone-utøvere og løfter tradisjon fra bortgjemte kroker og arkiver til levende og god musikk.

Johannes’ improvisasjoner og Tones kveding/vokal krydres med folkelige harper og forsiktig bruk av elektronika. Huldrelokker, skjemtevers og skjeve taktarter formidles med glimt i øyet og musikalsk overskudd.

KVELDSLOKK kan turnere på klubb-scener, i kirkerom og på større konsertarenaer.

Tone Krohn

Tone Krohn har markert seg som moderne folkekunstner og komponist. Hun er sanger og bruker folkelige harper som kravik-lyre og kantele i sin opptreden. Hennes musikk er to ganger Grammy-nominert, og hun har samarbeidet med internasjonale artister som Trio Mediaeval, Catriona Macdonald, Kvarts , Det Norske Jentekor, Iver Kleive og Henning Sommerro.

2022 fikk hun Vestfold og Telemarks kunstner-stipend.

Krohn har også mottatt Prøysenprisen og Sandefjords kulturpris for sitt innsamlingsarbeide av vokal tradert musikk fra Vestfold.

Johannes Eick

Johannes Eick er en innovativ og ettertraktet jazzmusiker som maner fram øyeblikkets magi gjennom mesterlig improvisasjon.

Johannes spiller 6 strengs kontrabass. Han søker nye, spennende lydbilder i samarbeid med musikere fra musikksjangre som impro, moderne, jazz, folkemusikk og ny musikk. Eick har også spilt inn flere kritikerroste album.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *