Nå finner du fersk, hvit asparges fra Hvasser Asparges i butikken. Men pass på - sesongen er kort - fra tidlig mai til Sankthans.

Saftig, sprø og helt unikt fra Hvasser

18. mai, 2022

13:31

Ingen kommentar

Hvit Asparges fra Hvasser har fått tildelt Spesialitet og den er helt unik i Norge. Men kjapp deg – denne hvite delikatessen bruker hele tre år fra frø til høsting, men kan bare nytes fra mai til Sankthans!

Hvasser Hvit Asparges dyrkes på et kystnært område ytterst på Hvasser i Vestfold. Her er det matjord av gammel kalkrik havbunn og et sandholdig jordsmonn som er perfekt for velsmakende asparges.

-Den hvite aspargesen fra Hvasser er sprø og saftig, med lekker sødme og delikat avrundet smak. Et helt unikt produkt med tydelig adresse til hvor den dyrkes, sier Maj-Britt Aagaard som er i fagjuryen i Spesialitet som står for tildelingen.

Den hvite aspargesen gror under jorda og får derfor ikke farge som den grønne aspargesen.
Den har et tykt skall som må skrelles før bruk.

-Når du har kjøpt fersk, hvit asparges må du sette den kjøleskapet i et glass med vann. Da holder den flott og frisk. Og så må du huske å skrelle den før du koker den i 5-6 minutter. Da blir den perfekt, sier aspargesbonde Edvart Freberg fra Hvasser Asparges.

Merkeordningen Spesialitet
Spesialitet er et offisielt informasjonsmerke som tildeles den beste lokalmat- og drikke. Merket skal løfte fram lokalmat- og drikke med særlige kvaliteter og gjøre den enkel å finne i butikken.

Bak merkeordningen Spesialitet står Stiftelsen Norsk Mat, en uavhengig stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet. Stiftelsen Norsk Mat har også ansvaret for Kvalitetssystem i landbruket og merkeordningen Nyt Norge.

Det er i dag litt over 500 matprodukter i Norge som er godkjent for å bruke Spesialitet.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.