Sakib Saboor

Sakib Saboor fra Tønsberg vant Drømmestipendet 2024

1. februar, 2024

14:24

Ingen kommentar

Nå er det klart hvilke 50 dyktige, ambisiøse ungdommer med herlige kunst- og kulturdrømmer som er tildelt Drømmestipendet 2024. Hver av disse får 30.000 kroner og verdifull anerkjennelse og synliggjøring – blant dem Sakib i kategorien visuell kunst.

Sakib Saboor, 24år og er fotograf og en kulturarbeider. Han har en bachelorgrad i Digital markedsføring fra Høyskolen Kristiania med spesialisering innen foto-jounralistikk. Sakib har foreldre fra Pakistan og er født og oppvokst i Norges eldste by, Tønsberg. Syv år av oppveksten tilbrakte han i Pakistan, da han bodde der med foreldrene sine. Fra en ung alder har han vært over gjennomsnittlig interessert i fotografi, men tenkte aldri at dette var noe han kunne leve av før han fikk sitt første fotooppdrag i 2018.

Siden da har Sakib fortsatt å ta bilder på oppdrag, mest i dokumentarsjangeren, men også av produkt og eventer. Han studerte markedsføring slik at han kunne kombinere det med fotografi og jobb innenfor mediefeltet, men under studietiden havnet han innen kunst- og kulturfeltet. I dag jobber Sakib med kommunikasjon og stortrives med det. Ved siden av jobben tar han imot fotooppdrag, og nå i det siste har han også begynt å utvikle egne prosjekter. Hittil har han deltatt på fire gruppe-utstillinger i løpet av et år som aktiv kunst-fotograf., og to utstillinger til er planlagt.

Arbeidene hans er vist hos blant annet Interkulturelt Museum (Oslo Museum), Oslo Negativ, Kunsthall Oslo og Fotogalleriet.

Visuell historiefortelling

-Mine personlige prosjekter består hovedsakelig av visuell historiefortelling og utforskning rundt identitet, i tillegg til dokumentar i en kombinasjon av både digital og analoge teknikker, skriver Sakib Saboor om seg selv.
-Gjennom kunsten jeg lager ønsker jeg å utforske min identitet som hovedsakelig består av to kulturer, men mange subkulturer. Jeg ønsker at andre med samme eller lignende bakgrunn som meg kan kjenne seg igjen i kunsten min. Jeg ønsker også å være en rollemodell og forbilde for barn og unge som ligner på meg, og inspirere de til å vurdere en karriere som kunstner – noe jeg ikke hadde i oppveksten min.

Bok og workshop for barn

-Drømmen min er å fortsette å skape kunst som andre kan relatere til og bli inspirert av – det er dette jeg brenner for. Jeg ønsker å utrykke kritiske spørsmål om samfunnet og starte samtaler og dialog gjennom kunst med mitt perspektiv. I fremtiden ønsker jeg å studere på KHiO, slik at jeg kan utvikle kunsten min og meg selv som person, skriver Sakib om fremtiden.
-Støtten fra Drømmestipendet vil gi meg muligheten til å realisere prosjektene mine som lenge har vært i planleggingsfasen siden det krever tid og ressurser å bygge opp porteføljen min. Jeg drømmer om å leve av og fortelle historier gjennom kunst, enten det er mine egne fortellinger og erfaringer eller noen andres. I tillegg til det har jeg mål om å ha en soloutstilling, gi ut en fotobok og ha workshop for barn.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.