FØR: Torvgaten i Tønsberg med kjøpesenteret Kremmerhuset (Farmandstredet) i bakgrunnen ca. 1970 til 1980. FOTO: SLOTTSFJELLMUSEET

Torvgata før og nå

22. juli, 2021

20:09

Ingen kommentar

Vi tar en liten titt på hvordan Torvgaten i Tønsberg fortonet seg på 1970-tallet kontra 2021.

ESPEN JØRGENSEN tekst og foto

NÅ: Slik ser gata ut en vinterdag i 2021.

Bildet kan muligens også være fra 1980. Uansett, et sted mellom 40-50 år har gått siden fotoet ble tatt. Mye er seg likt, men det er slett ikke identisk.

På venstre side ser vi forretningsbygget Kjølner, og vi ser sportsbutikken Alf Kjærås som lå i et gammelt trehus. Moer holdt til i den fine murbygningen fra 1915 som vi ser midt i gaten. Vi ser høye og robuste Kremmerhuset bakerst, som i disse dager blir ombygget og modernisert. Mange som vokste opp i Tønsberg på 70- og 80-tallet vil huske akkurat dette gatebildet godt.

Torvgaten, også kalt gågata, er ikke akkurat byens lengste gate, kun 100 meter lang er den gamle gaten i Tønsberg sentrum. Gaten fikk sitt navn rundt 1870. Tidligere het den Møllebakveien. Det sto som mange sikkert vet en stor mølle på Haugar på 1800-tallet, derav navnet.

espen@byavisatonsberg.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *