PÅ TUR: André Pedersen tar gjerne med barna på tur,

Med babyen med på villmarksturer

3. august, 2021

12:05

Ingen kommentar

Når Andre Pedersen (43) ble pappa for 14 år siden holdt det ikke med vanlige gåturer i nærområdet med sønnen sin, han tok like godt lille Robin med på villmarksturer. Familien på fire er bosatt i Tønsberg og den består av han, kona Frøydis Pedersen som han møtte for 21 år siden. Sammen har de sønn som heter Robin Pedersen (14) og Emma Pedersen (11). Til daglig er han å finne som salgssjef hos Agrippa Solutions på Nøtterøy.

HINA ASLAM tekst

Han ble selv introdusert til friluftsliv når han var liten, og ønsket å gjøre det samme med sine barn.

–Jeg er født og oppvokst på Kongsberg, og da blir det mange turer som barn til Blefjell og Knutefjell sommer og vinter. Så man ble jo med ut på tur i skog og fjell ganske tidlig, forteller han.
Da han tjenestegjorde i Telemarkbataljonen kom litt av den gleden han hadde som barn av å være ute i naturen tilbake.

–Med naturen så tett på byen er det lett å komme seg opp i fjellet eller ut i skogen, det ble noen turer. Men det var først når Robin ble født i 2006, at villmarkslivet ble en hobby, da var jeg 30 år og Robin og jeg var hele tiden sammen på tur, fra han satt i bæremeis til han gikk mere selv. Da ble det også flere turer alene eller sammen med kompiser, forteller han.

Ble en hobby

Hver tredje helg i måneden og helger som har en inneklemt dag prøver Andre å planlegge turer til villmarken igjen.

Familien er ofte på ferie med telt rundt i Lofoten eller gåturer i fjellet eller ute med hengekøyeturer.

–Men det er jo jeg som har dette som hobby så interessen er større for meg selvfølgelig, og noen av turene med barna er nok litt over den komfortgrensen som konemor har satt, innrømmer han. Og legger til at familien setter også pris på de turene han er borte alene slik at de får kost seg sammen hjemme.

TIDLIG KRØKES: Robin, som ble født i 2006, fikk tidlig introdusert friluftsliv.

Aktiv på sosiale medier

Men Andre Pedersen er kanskje bedre kjent som Fjellmann77 på sosiale medier for hans følgere. Der han dokumentere med flere inspirerende bilder fra sine turer.

–Det går jo litt tid til å redigere film, skrive artikler og være aktiv i sosiale medier også. Det er moro å besvare spørsmål fra folk, veldig mange er så opptatt av produkt og utstyr, men jeg spør ofte brukeren om behovet deres, hva som ville passet best for de, og da kommer man nærmere en god løsning. Sånt setter folk pris på, forteller han.

Han har noen samarbeidsavtaler med sponsorer også.

–Men jeg har ingen planer om å gå all in for at dette skal være det jeg vil leve av, det er fint å ha det som hobby, men jeg burde nok i så fall tenkt på det når jeg var litt yngre, sier han.

Ut på eventyr

Et sted som han liker å reise ofte til er Femundsmarka. Men han føler seg mest hjemme når han er på Hardangervidda og Blefjell.

–Gjerne litt langt inn på fjellet og utenfor stiene, der kan man lage seg noen egne minner som ikke forstyrres av andre folk, sier han.
Noen av turene har blitt uforglemmelige
Den første turen i Femundsmarka sammen med turkamerat Kristian, den satte spor da var de virkelig var inne i den norske villmarka.

–Vi våknet under tarpen første dagen, og ble vekket av et reinsdyr utenfor. Da var vi igang. Etter det var vi på kanotur på Kalhovdfjorden hvor vi padlet inn i høye bølger og motvind. Det tok nesten 9 timer med full kano og begge sønnene våre var med. Det ble en spennende tur og også veldig lærerik med tanke på at dette var første skikkelige kanoturen, sier han og legger til at det er ene eventyret etter det andre.

I fjor padlet de på Hardangervidda mellom isflak i juli og på natta viste det -6 grader.

–Da var sommerferien i gang, sier han.

PÅ TUR: André Pedersen tar gjerne med barna på tur,

Kommer med råd

Han blir ofte spurt om råd fra sine følgere om både utstyr og hvor han anbefaler å reise.
–Det er jo hyggelig å bli spurt om noe fordi man går ut ifra at man har litt erfaring som man kan dele med andre, det er hyggelig, sier han.
Hvor anbefaler du folk til å reise da?
–Det kommer veldig an på hva slags turer folk vil reise på, er man kjempeglad i skogen er det ikke sikre fjellet kaller, men de områdene jeg blir spurt om selv er ofte bilder fra de turneene jeg deler på Instagram eller på YouTube, og da er det Hardangervidda, Blefjell, Skrim eller Femundsmarka, sier han.
Han anbefaler gjerne kanotur fordi da får man med litt mer og kan kose seg ekstra mye. Det er også et ekstra element for barna for da kan de padle selv.

Ofte er det lurt å legge turen til et område hvor det ikke er så mange mennesker og de områdene er ganske greie å finne.

Hva er viktig å tenke på når man drar på en slik tur?
–Om man skal på tur sammen med barna eller alene så er det viktig å ha kontroll på situasjoner og utstyr, ikke pakke med for mye og ikke pakke for lite. Passe på at barna er mette, tørre og varme. Passe på at man klarer å bære det man har med seg.

Han liker å se på kartet over området der de skal ti slik at man vet at man kan ta en avstikker opp til et vann eller gå opp til en høyde. Det er viktig å være godt forberedt rett og slett.
red@byavisatonsberg.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *