Foto: Colourbox

Seks menn omkom i trafikken i mars

3. april, 2023

12:47

Ingen kommentar

Årets første tre måneder har kostet 17 menneskeliv, mens 11 personer mistet livet i samme periode i fjor. To av de omkomne i mars var fotgjengere.

Det er kun menn som mistet livet i mars-trafikken og fire av de omkomne mistet livet i Rogaland.

– Dessverre har vi hatt for mange unge voksne som har mistet livet i trafikken hittil i år. Igjen har vi sett hvordan alvorlige trafikkulykker kan få enorme påvirkninger på hele lokalsamfunn. Det er ekstra sårt og meningsløst når det er yngre som omkommer, sier Christoffer Solstad Steen, pressesjef i Trygg Trafikk.

Økning i drepte fotgjengere

Totalt har fire fotgjengere omkommet i trafikken i år, som er det høyeste antallet drepte fotgjengere siden 2017.

– Fotgjengere har ingen beskyttelse og er ekstra sårbare trafikanter. Alle fotgjengere som har omkommet har blitt påkjørt. Sjåfører må ta et større ansvar med å legge inn nok sikkerhetsmarginer til å kunne stoppe for fotgjengere. Det betyr å holde lav nok fart og ikke minst være oppmerksom på kjøringen og det som skjer i trafikkbildet, sier Solstad Steen.

Rogaland skiller seg ut

Så langt i år har seks personer omkommet i Rogaland, og vi må tilbake til 2005 for å finne flere omkomne i fylket etter årets tre første måneder.

– Rogaland har blitt hardt rammet av alvorlige ulykker i år, og spesielt nå i mars. Årsakene til det kan man kun spekulere i, og det blir lite hensiktsmessig før politi og Statens vegvesen får gjort sine undersøkelser, sier Solstad Steen.

Ta det rolig i påsketrafikken

Trygg Trafikk oppfordrer alle til å ta ekstra hensyn i trafikken. Spesielt nå som påskeutfarten er i gang.

– Det er mange som skal ut på veiene i forbindelse med påskeferie. Vi må på det sterkeste oppfordre alle til å holde en forsvarlig hastighet på veiene, ha fullt fokus på trafikken og ikke minst bruk bilbelte. Dette kan være forskjellen på liv og død. Sett mobilen i bilmodus, og ikke la deg stresse i trafikken. Ta det med ro, avslutter Solstad Steen.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.