FIKK JUBLE: Det tok 89 minutter før de svart og hvite til slutt fikk juble. Foto: Eik Tønsberg

Sen scoring sikret tre viktige poeng for Eik Tønsberg

1. juni, 2024

17:50

Ingen kommentar

Tekst: Bendik Berntsen

“Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves” ble relevant da Eik Tønsberg avgjorde i siste spilleminutt.

– Vi vil fortsette med spillestilen som funker for å etablere oss i PostNord, for så å sikte på opprykk, sa den frittalende Eik Tønsberg-treneren Kjetil Kristoffersen om hans nyopprykkede lag før sesongen.

Og det er liten tvil om at ting har gått etter planen.

Den imponerende rekken uten ligatap ble brutt i Horten etter 23 kamper på fotballens nasjonaldag. Og den forrige runden endte med 2-2 og uavgjort hjemme mot Brattvåg. Likevel lå de svarte og hvite på en solid tredjeplass før dagens kamp – en plass som betyr opprykkskvalifisering ettersom Vikings rekrutter ikke kan rykke opp. Statistikken på hele 30 kamper uten ligatap på hjemmebanen fortsetter.

Men det var på bortebane de i dag møtte Vard Haugesund. Et lag som ikke har holdt buret rent de siste 18 kampene. Et lag som ligger på niendeplass. Et lag tønsbergenserne bør slå for å holde grepet om opprykk.

Kristoffersens utvalgte

Ingen endringer siden den forrige kampen.

3-5-2:

Jørgensen

Roberg – Midtgarden – Danielsen

Rygel – Andersen – Nygaard (kaptein) – Nygaard – Gunnerød

Myrbakk – Brændsrød

Benken: Knutsson, Woods, Blikås, Muhle, Aasmundsen, Sannes, Jonker, Takvam og Holseter-Karlsen.

Kampen minutt for minutt

0′: Dommer Javi Mertens blåser i gang den niende runden i PostNord-ligaen mellom Vard Haugesund og Eik Tønsberg her på Sakkestad Gras. Vi må 14 år tilbake for å finne sist gang lagene møttes. De to kampene i 2010 endte med syv mål hver: henholdsvis 4-3 i Tønsberg og 5-2 i Haugesund.

13′: Hellum Andersen med dagens første skudd. Et skudd på halvspretten like utenfor sekstenmeteren. Et skudd som flyr over målet.

20′: Brændsrød finner Myrbakk med en fin langpasningen, og storscoreren klarer neste å hamre den i mål der han befinner seg alene gjennom. Men vinkelen blir litt for vrien. Kampens største, og eneste ordentlige, sjanse så langt.

33′: Det er Eik Tønsberg som har styrt kampen den første halvtimen, dog ikke fått til det helt store. De tilreisende har ikke fått valuta for pengene idet Vard kommer mer inn i kampen og får skutt av dagens første avslutning på mål. Men frisparket fra kort hold reddes trygt av Jørgensen.

40′: Det har blitt endel dødballer til bortelaget som fortsetter å styre matchen. Danielsen slår inn fra 35 meter, og Rygel får pannebrasken på ballen, men den havner like utenfor Vard-målet.

44′: De svarte og hvite holder presset oppe; Danielsen vinner en hodeduellen som blir skapt av Vards utspark, og Thomas Nygaard snapper opp ballen. Han befinner seg på 20-meters hold idet han fyrer av et kanonskudd, men heldigvis for hjemmelaget går kula rett på keeperen som gjør en trygg pool.

45+1′: For å summere opp en relativt kjedelig første omgang; laget som kontrollerte kampen, Eik Tønsberg, hadde én sjanse som i beste fall blir mål én av ti ganger. Her må en pep-talk av Kristoffersen til.


45′: Da er andre omgang i gang, og vi får håpe det blir mer å skrive om enn de første femogførti. Det er de samme 22 på banen. Bortelaget må spille i motvind den neste drøye timen.

57′: Man må fortsatt lete med lupe etter sjanser, men Vard får omgangens første sjanse da Olufsen blir spilt alene gjennom av Søderlund. Det skulle stått 1-0 på tavla da Vards nummer ni skyter et lompeskudd rett på Eik Tønsbergs bakerste mann.

64′: Bortelagets offensive plan er klar, med mindre det er tilfeldig at Brændsrød dropper dypt og slår langt på Myrbakk for femte gang i den andre omgangen. Men det er Thomas Nygaard som kommer til omgangens beste sjanse da han skyter med feil bein i lengste. Hjemmelagets sisteskanse må ut i full strekk for å hindre baklengsmål.

66′: Hjemmelaget gjør grep: Tjoland inn, Olufsen ut.

71′: 3 mot 2 holder ikke når de to er Danielsen og veteranen Midtgarden s0m setter inn støtet like før en Vard-spiller set ut til å sette dagens første mål.

72′: 3 mot 2 andre veien. Vard svarer med å sette inn en takling som gir kampens første gule kort til Haaland. Ikke relatert.

74′: Kristoffersen gjør grep; Gunnerød kommer ut for den mer offensive Jonker.

80′: De fleste Eik Tønsberg-supporterne så nok for seg et mål da måltjuven selv skjærte som kjent inn fra venstre og over på godfoten. Foten som puttet hele 36 goller i fjor. Denne gangen havnet ballen imidlertid i en firemannsbolig bak banen – en slags oppsummering på kampen.

81′: Rutinerte Semb Aasmundsen kommer inn for unggutten Hellum Andersen.

88′: Redning på strek av Rygel da Søderlund får ballen etter klabb og babb i feltet og skyter hardt langs bakken. Matchavgjørende.

89′: Og så kommer den til slutt! Og selvfølgelig er det på dødball, der bortelaget er dødsfarlig. Corneren lempes videre til bakre stolpen der Rygel får headet den i nettmaskene – 1-0 til Eik Tønsberg! Rygel danser av glede som sin far og sin mor.

90+1′: Hjemmelaget setter et stukk i bortepublikumet idet ballen heades i tverrliggeren etter et hjørnespark.

90+3′: Men det vil seg ikke for hjemmelaget, og bortelaget vinner fortjent. Det ble 89 relativt kjedelige fotballminutter før avgjørelsen kom, som det så ofte gjøre for Kristoffersens menn.

Tre utmerkelser

Marius Rygel reddet på strek og scoret i løpet av to minutter. Nok sagt.

Thomas Nygaard gjorde nok en god kamp. Presise pasninger, farlige skudd og god styring offensivt er tre stikkord.

Harald Danielsen gjorde stolthet av draktnummer seks. Gode leveringer på de mange dødballene og matchvinnende taklinger defensivt gjorde at det til slutt ble seier og tre poeng til bortelaget fra Tønsberg.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *