FRUKT OG GRØNT: Ada Vagnild Evju er nybakt leder av Senterungdommen i Vestfold. Hun tror og håper at mange ungdommer får øynene opp for det nystartede partiet.

Senterungdom med fokus på sentrum

Denne artikkelen ble publisert i Byavisa Tønsberg i 2005.

Ada Vagnild Evju (16) er leder for Senterungdommen i Vestfold. Det nystartede partiet satser på langt mer enn det som foregår i grisgrendte strøk.

SILJE ELISE MOSSESTAD tekst og foto

– Senterpartiet er ikke bare for bønder. Vi vil vise at vi tenker på ungdommer som holder til i byen også, sier Ada Vagnild Evju.

Selv ble hun medlem i april.

– Fylkeskommunen trengte noen ungdomsrepresentanter til å dra på landsmøte i Senterpartiet. Jeg ble spurt fordi moren min sitter i senterpartiet i Hof, der jeg er vikst opp. Jeg tok utfordringen og tenkte at jeg sikkert kom til å lære noe av det uansett, forteller Ada. Hun har flyttet til Eik og går andre året på musikklinja ved Sandefjord videregående skole.

Vanskelig å rekruttere

– Det er vanskelig å rekruttere ungdom uansett, fordi det er mange ungdommer som ikke bryr seg så mye om politikk. De tror kanskje at det er kjedelig og bare masse møtevirksomhet. For å få byungdommen interessert i Senterpartiet vil vi da forsøke å finne på morsomme og utradisjonelle ting i første omgang.

– På hvilken måte kan dere klare dette?

– Ved å være kreative. Men vi er helt i startfasen, så vi har ikke kommet så godt i gang enda.

– Hvilke saker er dere opptatt av nå?

– Vi satser på et kulturkort, der man betaler en viss sum i måneden for et kort og slik sett får rabatter på for eksempel kino, teater osv.

Tilbud til alle

Vi ønsker også å gi et godt tilbud til alle ungdommer. Ikke bare de som er engasjert i idrett eller andre organiserte sysler. Jeg tenker spesielt på musikkmiljøet og de som spiller i band.

«Hjem for en femtilapp» er også noe vi brenner for. Vi vil prøve å få til en ordning som gjør at ungdommer kan komme seg trygt hjem. Det er bedre at de tar en maxi-taxi og kommer seg hjem for en rimelig penge enn at de for eksempel sitter på med folk som har drukket.

Frukt framfor skolemat

Ada har kledd seg i partiets egen farge. Hun har også hamstret frukt. Senterungdommen vil nemlig ha gratis frukt på skolen i stedet for gratis skolemåltid.

– For det første er frukt sunt og godt. Og det går utrolig mye penger dersom man skal gi ut gratis skolemat. Da er det bedre å ta med noen brødskiver hjemmefra!

red@byavisatonsberg.no

Share:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Ja, jeg vil være medskribent i BY

Fyll ut skjemaet under med ditt virkelige navn og den e-postadressen du sjekker oftest. Du kan ikke skrive anonymt. Alle artikler vil være underlagt moderasjon redaksjonelle regler.
Når du har mottatt e-post med innloggingsdetaljer, kan du gå på Næringsportalens forside og klikk skriv innlegg.

Ved debattinnlegg og kommentarer til publiserte artikler, ber vi om at man holder en sivilisert tone. Personangrep er ikke tillatt. Publisering av andres bilder er ikke tillatt uten godkjenning, og alle som er avbildet må ha gitt sin tillatelse. Barn må ha foresattes tillatelse.

BY tar ikke ansvar for lagring av tekst og bilder.