ØVER: Rigmor Galtung er i full gang med å øve til sommerens Hagelatter sammen med gjesteartist Marianne Krogness. De lover et pangshow.

Show med mye spontane kommentarer

2. august, 2021

14:30

Ingen kommentar

Rigmor Galtung er i full gang med å øve til sommerens Hagelatter sammen med gjesteartist Marianne Krogness. Byavisa fikk en liten prat innimellom øktene med to glade og forventningsfulle komikere.

ESPEN JØRGENSEN tekst og foto

Hvordan går øvingene og forberedelsene så langt?

–Vi er nå akkurat i gang med øvinger, det vil si at det er mange planer på bordet og teams blir godt brukt, fysiske møter har vært vanskelig å la seg gjennomføre så langt før i dag. Det står ikke på ideer, så vi har et langt show per i dag, men det skal ned til 80 minutter galskap, sier Galtung med et stort smil.

–Marianne er en fantastisk entertainer

Regner med at løpet er lagt opp, men blir det mye spontanitet underveis?

–Det blir absolutt spontanitet i showet, dagsaktuelle ting jeg må kommentere eller noe vi bare kommer på der og da, det kan gå begge veier. Men det meste er nok lagt opp fra før, vi vil jo levere best mulig, sier hun.

– To sterke damer, begge med mye erfaring innen bransjen. Dette må vel bli dynamitt? Eller kanskje det er riktigere å si latterbombe?

–He he, jeg gleder meg i alle fall veldig til å samarbeide med Marianne, hun er en fantastisk entertainer, jeg ler godt når hun legger frem ideene, publikum kan glede seg, ingen tvil om det, sier Galtung.

Den folkelige humoren

Blir det noen korona-vitser? Eller er det noe som ikke kan spøkes med?

–Alt kan tulles med bare det er gjort med respekt og varme. Alle er jo drittlei hele koronaen, – så det må vi selvfølgelig spøke med. Der er vi jo også alle i samme båt, så vi gjør ikke noe som kan støte folk, men heller et skråblikk på det hele… Så ja, koronaen er med! Det er nesten ikke til å unngå, sier de to med glimt i øyet.

– På hvilken måte utfyller dere hverandre best?

– Det lurer vi også på, så det blir spennende å se. Vi er jo en ny konstellasjon, men vi har veldig sansen for hverandre. Egentlig er vi litt like, men gjør det på ulike måter. Og så er Marianne en halvmeter lenger enn Rigmor. Helan og Halvan, sier Galtung leende.

–Men spøk til side, vi er begge glad i den folkelige humoren, den snille. Marianne er jo også en flink imitator så det må vi gjøre noe gøy med, og alt hun har gjort på de store scenene i Oslo med stor suksess må vi gi en smakebit av, hvem husker vel ikke døvetolken, sier Galtung.

Utgangspunktet er hverdagslivet

Skriver dere alt materialet selv? Og hva tar dere ofte utgangspunkt i?

–Vi skriver det meste selv, også har vi bestilt noen konkrete tekster. Utgangspunktet er hverdagslivet som publikum kan kjenne seg igjen i og le av sammen med oss. Mye er tatt utgangspunkt i observasjoner av mennesker og hendelser som forhåpentligvis er gjenkjennelig for folk. Det er både kjente mennesker og andre, som ikke er klar over at de blir imitert. Begge liker å synge og vi har med oss en glimrende musiker, Haavard Flaaten. Vi gleder oss til en morsom og fin sommer i hagen, sier de to sprudlende humoristene.

espen@byavisatonsberg.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *