Fra venstre Innkommende president Cecilie Haraldsen, student Sine Oxholm, president Gunnar Olaussen.

Sine (17) fra Tolvsrød reiser til Sør-Korea som utvekslingsstudent

17. august, 2022

13:38

Ingen kommentar

Færder Rotaryklubb sender i år Sine Oxholm fra Tolvsrød til Sør-Korea som utvekslingsstudent, og hun gleder seg til å utvide horisonten sin. Hun er allerede i daglig kontakt med vertsfamilien sin.

Tekst og foto av Arild Johansen, Færder Rotary.

Samtidig Sine reiser, tar Færder Rotaryklubb imot en gutt fra samme land.

-Jeg har helt siden barneskolen hatt interesse for andre lands mennesker, mat og kultur, i tillegg til hvordan de hilser og behandler hverandre som mennesker, sier Sine.
-Derfor var prosjektet i Rotary noe som fasinerte meg, fordi denne foreningen sender studenter over hele verden.

Hele neste skoleår

Sine Oxholm reiser fra Oslo 27. august, og blir da i Sør-Korea så og si hele neste skoleår.

-Mamma kjente noe til dette og noen som hadde deltatt tidligere, så var valget om å søke var lett for meg. I tillegg har jeg vært i kontakt med tidligere studenter, blant annet Gunnar Hay fra Tolvsrød, som bare har positive erfaringer med sitt studentopphold.

Sine spiller klarinett i dag i et lokalt korps, og er generelt veldig musikkinteressert, og musikken fra Sør-Korea har trigget henne lenge. Får hun muligheten, så stiller hun gjerne opp i et eller annet korps i Sør-Korea.

Hyggelig familie

Hvorfor valgte du Sør-Korea?

-Jeg ønsket å lære språket, noe jeg allerede har startet med her i Norge. Jeg ønsker å utvikle meg som menneske, og tror derfor dette landet kan være et godt alternativ, sier Sine.
-Og så håper og tror jeg jo at jeg vil få noen unike opplevelser på reisen, i tillegg til mange nye og internasjonale venner.

Hvordan tror du det blir å bo privat og oppleve dagliglivet så nært på livet?

-Det tror jeg vil gå veldig bra. Jeg har daglig kontakt med min vertsfamilie i Sør-Korea, vi kommuniserer på koreansk. Riktignok må jeg noen ganger ty til Google translate, smiler Sine.
-Men familien virker veldig hyggelig, og så har de en sønn på 12 år som sikkert kommer til å være mye sammen med meg, håper jeg.

-Det eneste jeg er litt spent på, er hvordan jeg vil takle julen og vår tradisjon der, men får prøve å nå mamma og pappa på Face-Time.

Vi håper hun får et begivenhetsrikt og ikke minst lærerikt år, og ønsker henne god tur.

Mer enn 8.000 ungdommer

Tønsberg Rotaryklubb samarbeider med Færder Rotaryklubb i denne aktiviteten. Ungdomsutveksling gjennom Rotary har som formål å støtte opp om arbeidet for internasjonal fred og forståelse gjennom vennskap over landegrensene. Hvert år deltar mer enn 8.000 ungdommer i dette programmet og skaper ringvirkninger gjennom vertsfamilier, rotaryklubber, skolemiljøet og lokalsamfunnet både i utlandet og hjemme.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *