Sjølystsenterets frivilligfest

25. november, 2023

21:48

Ingen kommentar

 

Nå er det tid for å feire et nytt år med frivillig arbeid. Torsdag takket Færder kommune  alle som gjør et frivillig arbeid på Smitsrød helsehus og ved Sjølystsenteret ved å arrangere en frivilligfest.

Tekst og foto: Berit Hernes-Jacobsen

Leder Tove Christina Reid ønsket velkommen på trøndersk «kos dokk» og takket ansatt Jannicke Kjølner for innsatsen med all pynting og alt som må til for en fest på Sjølystsenteret. De frivillige ble denne kvelden vartet opp av virksomhetsleder og andre ansatte som arbeider ved Smitsrød helsehus og av ei fra Sjølystsenterets kjøkken. Det var Sentralkjøkkenet i Færder kommune som hadde laget fiskesuppen og de deilige dessertene med hjemmelaget smak.

Arne Erlingsen stod for underholdningen og spilte bakgrunnsmusikk under måltidet og holdt en konsert etter fiskesuppa. Han avsluttet konserten med « I did it my Way» og så var det kaffe og dessert.

Ved bordet vårt satt to frivillige fra Sjølystsentrets kafé, to frivillige fra sentrets vanngymnastikk og en fra resepsjonen. Åse Myhre ved vårt bord gikk i sitt nittiende år og har nå vært frivillig i 21 år. Det var «ikke noe å snakke om» så jeg nevner det bare i forbifarten! Sjølystsentret alene har cirka 90 frivillige og de som kunne, hadde møtt opp til årets feiring. 

Sjølystsenteret er et sted som har behov for veldig mye variert kunnskap og de frivillige kommer fra et stort antall yrkesgrupper, kunstnere, datakyndige, lærere, snekkerkyndige med flere. Det er alltid behov for nye frivillige, så kjenner du at du vil være med, så ta kontakt og bli orientert om senteret og vurder om du har lyst til å bli frivillig. Brukerne betaler en halvårsavgift ved Sjølystsenteret som tilbyr både rolige og aktive aktiviteter.  På kaféen kan alle gå, men «bruker» av senteret får rabatt. 

Det er kommunen som betaler alle ansatte ved Smitsrød helsehus og for de tre ved Sjølystsenteret. Så den nyvalgte ordføreren Tom Mello var invitert og hadde pyntet seg for anledningen med ordførerkjedet. Han takket for invitasjonen og han takket alle oss frivillige og sa det stod stor respekt av innsatsen og nevnte vennskap som oppstår. Han minnet på at selv om det var mulig at bare halve salen hadde stemt på han, så er han ordfører for oss alle. Ordføreren sa at politikerne skulle legge til rette for frivillighetsarbeidet som kommunen er helt avhengig av. 

Under kaffekoppen lå et lodd og det ble tre heldige vinnere før frivilligfesten var over og allsangen om frivillighet av Øistein Valbjørk ble sunget. Tar med to vers til melodi «Når en liten mus skal ut å gå»

Det er mye det trengs penger til

Unntatt det å være god og snill.

Gi en hånd og si et trøstens ord

Er nå heldigvis helt gratis her på denne jord

Med en hånd fra meg, med en hånd fra deg, går vi sammen på vår vei.

Vær da stolt av din frivillighet 

Budsjett finnes ei for hjelpsomhet

Det som vi har gjort her mens vi kan

Kanskje får vi det tilbake ved en annen gang

Mens du takker meg, kan jeg takke deg , med en bukett Glemmegei.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *