OVERREKKELSE: Trond Lillevik, Håkon Randar og Leif Paulsen fikk krystallplakett for lang og tro tjeneste. Her overrekker klubbens leder, Knut Kallum plaketten til Trond Lillevik. FOTO: PRIVAT

Slagen Tennisklubb rundet 30 år

16. mai, 2022

17:50

2 kommentarer

Nylig rundet Slagen Tennisklubb 30 år, og i den forbindelsen ble det arrangert stor jubileumsfest.

Det var cirka 40 påmeldte til feiringen som foregikk på Røde Kors-huset i Tønsberg i høytidelige former. Det ble servert god mat og drikke, det ble mange taler, sanger og underholdning.

Barn og ungdom

Når det gjelder historien rundt tennisklubben er den som følger: Gro Wenche Nilsen skulle sammen med sine to sønner lære å spille tennis og i Tønsberg Tennisklubb i 1979 med Billy Jönsson fra Gøteborg som trener. Dessverre hadde ikke Tønsberg Tennisklubb et tilbud som hennes sønner kunne være med på. Billy Jønsson foreslo å stifte en klubb som spesielt satset på barn og ungdom og ikke bare ”oldies”. Dermed var ideen født, og sammen med Kåre Skudal begynte de dialogen med Sem Kommune om muligheter for en eventuell tennisbane.

HYLLES: Festkomiteen hylles. Fra venstre: Trond Lillevik, Leif Paulsen, Torun Lillevik og Bjørg Skuthe. FOTO: PRIVAT

Sem tennisklubb

Billy Jønsson var også en god støttespiller for å få alt på plass. Sammen med Bjørn Haug, Kåre Skudal, Kristian Fadum, Morgan Sigurdsen, Anne Mette Baglo og Christian Boldt ble det dannet et interimsstyre. Etter innledende diskusjoner og kontakt med Norges Tennisforbund og Vestfold Tenniskrets ble interimsstyret enige om å innby til konstituerende møte på Brager Konfeksjonsfabrikk, Narverødveien 72. Møtet ble annonsert i dagspressen og ved skriftlig informasjon til cirka 400 husstander i Sem kommune. Stiftelsesmøtet ble holdt mandag 17. mars 1980 i kantinen på Brager Konfeksjonsfabrikk, Narverødveien 72, ved Husvik skole og ”Sem Tennisklubb ble dannet.

Hardcourtbane

Den fjerde september 1992 ble det nye klubbhuset innviet, og i 1993 skiftet klubben navn til ”Slagen Tennisklubb”. Ny hardcourtbane ble innviet i 2005. Det neste skritt for å komplettere det praktfulle anlegget er egen tennishall.

 

Denne artikkelen ble publisert i Byavisa Tønsberg i 2010.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

2 kommentarer

  1. tennisklubben ligger på tolvsrød, ved flint-anlegget. klubben overtok de gamle utendørs håndballbanene til flint etter et makeskifte mellom flint og tønsberg kommune. artikkelen bør således stå under tolvsrød lokalportal.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *