VIL HA DEG MED UT: I Friluftslivets uke blir det aktiviteter, turer og kurs for både store og små. Foto: Gard Eirik Arneberg

Slik blir Friluftslivets uke i Vestfold og Telemark

29. august, 2023

08:15

Ingen kommentar

Folk i Vestfold og Telemark kan velge blant over 80 arrangementer, kurs og aktiviteter når den store friluftsuka går av stabelen 2. – 10. september.

– Her i Norge er vi heldige å både ha en helt fantastisk natur og allemannsretten som gjør at vi kan nyte den. Nå håper vi å inspirere enda flere til å finne en friluftsaktivitet som passer for akkurat dem, sier Bente Lier, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

Norsk Friluftsliv er paraplyen for de 18 store frivillige friluftsorganisasjonene, og sammen inviterer de nå hele Norge til Friluftslivets uke.

I Vestfold og Telemark kan man bli med på alt ferskingkurs i friluftsliv til ørretfiske for damer, Natt i Naturen, sopp- og bærtur og Friluftslivets dag.

Viktigere enn noen gang

Den landsdekkende aktivitetsuka har vært en tradisjon hver høst siden 1993. I år kan den dermed skilte med et aldri så lite jubileum.

Norsk Friluftsliv mener de radikale samfunnsendringene som har funnet sted de siste tretti årene, gjør at markeringen er viktigere enn noen gang.

– Forskning viser at barn leker mindre ute enn de gjorde før, det er mye mer skjermtid og mer rapportert stress. Naturopplevelser kan bety enormt mye for både den fysiske og psykiske helsa, og vi vet at det å bli tatt med ut i naturen som liten, kan gi mer aktive voksne, sier Lier.

Alt som foregår i Vestfold og Telemark finner du i den nasjonale aktivitetskalenderen på friluftslivetsuke.no.
 

Fakta om Friluftslivets uke 2023:

  • Arrangeres landet over 2.-10. september
  • Over tusen turer og aktiviteter finnes på www.friluftslivetsuke.no
  • Lørdag 2. september inviteres hele Norge til å sove ute under Natt i Naturen
  • Søndag 3. september markeres både Soppens dag og Kom deg ut-dagen
  • Onsdag 6.september markeres Turmat fra hele verden-dagen
  • 8.-10. september markeres den nasjonale ryddedugnaden Tur med mening, i samarbeid med Strandryddeuka
  • Paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv og deres 18 medlemsorganisasjoner med rundt 5000 lag og foreninger står bak feiringen

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *