NATUROPPLEVELSER FOR ALLE: I Friluftslivets uke blir det aktiviteter, turer og kurs for både store og små. Foto: Wanda Nordstrøm

Slik blir Friluftslivets uke i Vestfold og Telemark

31. august, 2022

08:35

Ingen kommentar

I Vestfold og Telemark kan du velge blant over 90 turer og aktiviteter når friluftsfesten går av stabelen 3.-11. september. – Målet er å få flest mulig med ut, sier Norsk Friluftsliv.

Friluftslivet har en helt spesiell plass i kulturen vår. Denne uka er først og fremst en feiring av det viktige hverdagsfriluftslivet, som betyr så mye for livskvaliteten vår, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Bente Lier.

Norsk Friluftsliv er paraplyen for de 18 store frivillige friluftsorganisasjonene, og sammen inviterer de nåhele Norge til Friluftslivets uke, som går av stabelen 3. – 11. september. Den landsdekkende markeringen har vært en tradisjon hver høst siden 1993.

I Vestfold og Telemark kan du bli med på alt fra fellesovernatting på Natt i naturen og Kom-deg-ut-dagen til soppkontroll, jakt- og padlekurs.

Inviteres til å prøve noe nytt

Mer enn ni av ti nordmenn går på tur eller driver en annen form for friluftsliv, viser en undersøkelse gjort av Ipsos tidligere i år.

Lier håper at den nasjonale friluftsuka kan inspirere både store og små til å prøve nye aktiviteter, som de kan få glede av også resten av året.

– Målet med uka er å vise fram de uendelige mulighetene naturen gir oss. Det er en flott anledning til å prøve ut nye aktiviteter, enten man er interessert i luftige fjellturer, vil lære mer om sopp eller vil teste overnatting ute, sier hun.

Alt som foregår i Vestfold og Telemark finner du i den nasjonale aktivitetskalenderen på friluftslivetsuke.no.

Fakta om Friluftslivets uke 2022:

  • Arrangeres landet over 3. – 11. september
  • Over 1100 turer og aktiviteter finnes på  www.friluftslivetsuke.no
  • Lørdag 3. september inviteres hele Norge til å sove ute under Natt i naturen
  • Søndag 4. september markeres både Soppens dag og Kom deg ut-dagen
  • 9. – 11. september markeres den nasjonale ryddedugnaden Tur med mening, i samarbeid med Strandryddeuka
  • Paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv og deres 18 medlemsorganisasjoner med rundt 5000 lag og foreninger står bak feiringen
  • Er del del av Frivillighetens år 2022

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *