Slik blir solo-ferien en suksess!

4. mars, 2022

09:45

Ingen kommentar

Her er reiseekspertenes tips om hva du burde tenke på og hvor du burde reise, dersom du ønsker å begi deg ut på eventyr på egenhånd.

Stadig flere får øynene opp for å reise alene, og spesielt utmerker reisetrenden seg blant kvinner. For å imøtekomme den økte etterspørselen lanserte Apollo blant annet Sports Solo – treningsreiser for enslige reisende. Men hva er det som egentlig får oss til å ville begi oss ut i den store verden alene?

– Det er utrolig mange fordeler med å reise på egenhånd! Først og fremst så vokser du enormt som person, og så gir det deg en helt unik fleksibilitet fordi du kan planlegge dagene akkurat som du vil. Samtidig er det langt enklere å bli kjent med nye mennesker når du er alene – som gjør det perfekt dersom du virkelig ønsker å komme tett på nye kulturer, forklarer Beatriz Rivera, Kommunikasjonssjef i Apollo.

Dette bør du tenke på

Men til tross for at det i dag er blitt relativt vanlig å reise alene er det fortsatt mange som kvier seg. Noen frykter prisnivået, andre ensomheten. Ifølge reiseeksperten trenger det derimot ikke å bli verken like skummelt eller dyrt som mange tror – det krever bare litt god planlegging!

– Reiser du alene for første gang bør du velge et reisemål som føles velkjent og trygt, hvor sannsynligheten for å komme i kontakt med andre også er stor. Bosteder bør heller ikke velges tilfeldig. Det er nemlig ikke alle hoteller som tilbyr enkeltrom, dermed kan du fort ende opp med å måtte betale for to – selv om du er alene, tipser Rivera.

Gode forberedelser kommer også godt med ifølge reiseeksperten. Unngå å reise på natten, for trygghetens skyld. Sett deg inn i lokale skikker og regler. Lag deg en liste i forkant over ting du vil se og gjøre, og sett deg gjerne et mål for ferien – enten det er å lære deg å surfe, dypdykke i en kultur eller prøve 100 nye matretter.

5 konkrete tips til deg som reiser alene

1. Velg et kjent reisemål, som føles trygt. Se forslag lengre ned!

2. Bestill bosted i forkant, velg hotell som tilbyr enkeltrom.

3. Ikke frykt ensomheten. Reiser du med åpent sinn, løftet blikk og et smil vil du bli overrasket over hvor lett du kommer i kontakt med andre!

4. Be de lokale om tips! Man kjenner tross alt sin egen bakgård best. Så skal du heller ikke se bort ifra at du plutselig blir invitert med på familiemiddag eller fest.

5. Planlegg, men vær spontan. Når du reiser alene møter du nemlig ofte andre som også gjør det, og da kan planer endres fort. Så vær åpen for eventyr!

5 gode reisemål ypperlig for soloreiser

Gran Canaria: Ikke tilfeldig Apollos mest populære reisemål for enslige reisende! Her venter ikke bare fantastiske naturopplevelser, flotte turstier og herlige bølger for deg som kanskje vil lære deg å surfe – spanjolene er også usedvanlig åpne og imøtekommende.

Bali: Helse og velvære, strender og jungel, kultur og meditasjon – Bali har alt, og enda litt til. I tillegg til å være et mekka for både surfere og backpackere fra hele verden (de mest sosiale reisetypene som finnes?) kåres også øya år etter år til verdens beste reisemål for kvinnelige soloreisende.

Algarvekysten: Aktivitetsmekka nummer én. Her garanteres du nye bekjentskaper, for du vil kunne prøve nye ting hver eneste dag. Golf, ridning, surfing, matlagingskurs, kultur og uteliv – Portugal ligger for dine føtter!

Palma de Mallorca: Palma kan skryte på seg alt fra flotte strender til shopping i verdensklasse, men byens mest sosiale tradisjon er tapasrundene. Her spiser du deg gjennom kulinariske opplevelser til en rimelig pris, får sett mye av byen OG stiftet nye vennskap – alt på én gang.

Reykjavik: Finnes det et mer imøtekommende folkeslag enn islendinger? Neppe. I tillegg kan Island skryte på seg å være et av verdens tryggeste reisemål. Topper du det hele med fantastiske naturopplevelser og et herlig uteliv kommer du langt – uten å måtte reise langt

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *