HAR SLUPPET NY SINGLE: I forbindelse med påsken, har Astrid Tveitan, fra Tønsberg, sluppet singelen «Crucified», samt tilhørende musikkvideo innspilt i Jerusalem. Et dystert tema, som Astrid snakker om med et alvorspreget ansikt, som derimot stråler når hun snakker om oppstandelse og evig liv.

Slipper påskelåt: Musikkvideoen er innspilt i Jerusalem

2. august, 2021

14:24

Ingen kommentar

Tønsberg-jenta Astrid Tveitan slipper nå påskelåt med musikkvideo innspilt i Jerusalem. Låten går rett til påskens kjerne og hovedbudskap, og omhandler korsfestelsen av Jesus, men låten tar også opp temaet oppstandelse og kjærlighetens evige karakter.

ESPEN JØRGENSEN tekst og foto

Mens mange andre artister gjerne slipper jule- og sommerlåter, skrev Astrid Tveitan fra Tønsberg en påskelåt, og fløy så sammen med filmprodusentene Grethe og Odd Hynnekleiv til byen der det hele begynte. Sykdom og korona har gitt «Crucified» forsinket release, men budskapet i sangen går ikke ut på dato.

–Låtens kjerne-budskap handler om kjærlighetens grensesprengende og evige kraft: “Love was crucified, but is still alive”, sier Tveitan.

Sang i Jerusalem

På musikernes spørsmål om hvordan hun tenkte at låten skulle lyde, da de var samlet i Whiteroom studio i Asker for å gjøre innspilling av låten, var Astrids svar dette: – Spill som om dere er til stede i Jerusalem på langfredag, mens alt skjer. Påskelåten som ble spilt inn, handler om nettopp de tyngste timene i Jesu liv, og låten, som har tittelen «Crucified», ble sluppet for få dager siden.

Da Tveitan var i Jerusalem i forbindelse med musikkvideo-innspillingen fikk hun også synge låten i en skandinavisk gudstjeneste i «Gravhagen» i Jerusalem, 1. påskedag, med 500 skandinavere til stede.

–Det var stort, og det var ikke minst en stor ære å få være med på, sier hun.

Solide samarbeidspartnere

Flere profilerte norske musikere er ellers med på innspillingen, blant andre Bernt Rune Stray, Frode Mangen og Lars-Erik Dahle, som tidligere har spilt for, og samarbeidet med, artister som Sissel Kyrkjebø, Whitney Houston, og Stevie Wonder. Produsenter er ellers Bjørn-Erik Pedersen (Whiteroom Studios, Asker) og Kenneth Eriksen (Unlimited Productions, Nøtterøy).

–Noe av visjonen min for «Crucified», er å gi lytteren en opplevelse av å være i Jerusalem da det hele skjedde, og jeg håper på å få til noe av dette gjennom tekst, musikk og musikkvideo, forteller Tveitan.

Redigert i Tønsberg

Hun forteller at selve låten «Crucified» havnet på papiret en langfredag for rundt ti år siden. Fem år senere dro hun til Jerusalem, i påsken, sammen med Grethe Salomonsen, Odd Hynnekleiv og Kari Kleiv, fra Penelope Film for å spille inn materiale til musikkvideoen.

– Penelope står ellers blant annet bak filmer som «Kamilla og tyven» og «Yohan – barnevandrer». Senere har Carl-Fredrik Normann i Tower Film, som holder til i Tønsberg, lagt sine talenter til verket når det gjelder redigering, sier Tveitan.

Release via nettet

Det har vært flere forsinkelser underveis, men i år blir det altså release, lock down eller ikke.

–Et release-arrangement ser det mørkt ut for. Dermed blir det release via nettet og ulike medier, sier Tønsberg-artisten.

«Crucified» og musikkvideoen blir også delt på Astrid Tveitan sin artistside på Facebook.

Tveitan har for øvrig tidligere deltatt i MGP og gjort flere større produksjoner i løpet av sin karriere.

espen@byavisatonsberg.no

 

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *