STØRRE KJØKKEN: May-Lin Berglund har større plass å lage mat enn kioskens første eiere. De smurte baguettene på do. 

Smører til mannfolkene

12. april, 2022

19:23

Ingen kommentar

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Tønsberg i 2007.

Ifølge May-Lin Berglund er det ingen sure kunder innom Sombrero kiosk på Træleborg. 

Tekst og foto: ELENE JORDET MARTINSEN

May-Lin Berglund har eid og drevet Sombrero kiosk i tre og et halvt år. Hun overtok etter Gerd Rustad og Nina Kvalnes som sto for driften i hele 19 år. Kiosken er omtrent 50 år gammel.

– Den er bygd på og flyttet et par ganger. Jeg tror også det er den første kiosken som begynte med baguetter i Tønsberg, sier May-Lin. 

Kioskens første hjem var i Andebugata, deretter Tjøllinggata. Nå har den stått på Træleborg i 20 år. Før utbyggingen var lokalet mye mindre enn i dag. May-Lin gir en omvisning på toalettet som tidligere også fungerte som kjøkken. 

– Her sto de og smurte baguetter. Det var før Mattilsynets tid, sier hun med et smil.   

May-Lin bor på Tjøme og synes den 20 minutter lange bilturen til Tønsberg er behagelig. Spesielt fordi hun kan høre på radio og at varmeapparatet i bilen faktisk rekker å bli varmt. Hun er utdannet kokk og har fire ansatte i kiosken på Træleborg. Det er mange faste kunder innom, dessuten fungerer kiosken som en nærbutikk for de nærmeste naboene. Hver dag smører May-Lin og de ansatte bortimot 150 baguetter. 

– Dette er en lunsjkiosk og 98 prosent av kundene er mannfolk. Vi driver også med møtemat som snitter til bedrifter, sier hun. 

Siden folk er innom flere ganger i uka får hun et personlig forhold til dem. Gjennom tre og et halvt år har hun ennå ikke møtt én sur kunde. Det er noe annet enn gretne badegjester i den andre kiosken hun driver på Tjøme.

– Dette er en veldig koselig kiosk. Jeg gleder meg alltid til å gå på jobb, sier hun. 

 

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *