Foto: Pixabay

Snadder på sommergrillen

Grillet torsk i pita

600 g torskefilet i 4-6 biter
olje
salt
grovmalt pepper
Tilbehør:
4-6 pitabrød
4-6 skiver hvitost
blandet salat

Pensle fiskestykkene med olje, og dryss på salt og pepper. Legg dem i en dobbel grillrist. Grill fisken til den er pent gyllenbrun på hver side. Varm pitabrødene på grillen mens du griller fisken. Legg 1 skive ost på hvert fiskestykke rett før den er ferdig, og la osten smelte litt. Fyll salat og eventuell dressing i pitabrødene, og legg i fisken.

Foto: Pixabay

Grillburger

600 g kjøtt- eller karbonadedeig
1 ts salt
1 løk, hakket
pepper
grillolje
4 skiver sylteagurk
8 skiver tomat
hamburgerdressing
8 hamburgerbrød

Elt deigen seig med saltet. Tilsett løk og pepper, bland godt. Form deigen til 8 brugere. Pensle med grillolje, og grill ca 3 min. på hver side. Legg de andre ingrediensene på bunnen av brødet, og legg burgeren oppå. Sett brødlokket på toppen.

Foto: Pixabay

Grillet entrecôte med hvitløksost

4 skiver entrecôte ca 1 ½ cm tykke
1 ts salt
½-1 ts grovkvernet svart pepper
1 ts olje
75 g kremost med hvitløk
½ dl hakket persille
Gressløk

Legg kjøttskivene på et par. Gni begge sider med salt og pepper, og pensle med olje. Legg kjøttet på grill over varme glør, og grill det til det får kraftig farge. Snu kjøttstykkene, og grill dem en stund til. Beregn 6-8 min. grilltid for rosafarget kjøtt. Legg kjøttet på tallerkener, og fordel hvitløksosten over stykkene. Dryss kryddergrønt over, og server potetsalat til.

Grillspyd av oksekjøtt

Foto: Pixabay

500 g oksefilet
4 grillspyd
Kryddersaus:
4 ss limejuice
4 ss fiskesaus
1 vårløk, finhakket
4 ss finhakket koriander
4 ss finhakket mynte
2 ss finhakket chili

Skjær kjøttet i 16 tynne strimler, og træ 4 strimler på hvert spyd. Bland kryddersausen, og vend spydene i sausen. Grill dem raskt på hver side. Pensle med sausen under grillingen. Legg de ferdige spydene på et fat, og drypp resten av sausen over. Serveres med kokt ris.

Foto. Pixabay

Gresk grillspyd

300 g kjøttdeig, helst lam
1 ts salt
½ ts pepper
½ ts kanel
1 hvitløkbåt, presset
1 ss hvetemel
1 dl melk
100 g lammefilet i terninger
8 hele friske sjampinjonger
1 løk i båter
4 tomater delt i to
1 squash i biter
4 ss oliveolje
½ ts salt
¼ ts pepper
Gresk agurksalat:
3 dl yoghurt naturell
300 g slangeagurk i terninger
1 hvitløkbåt, presset
½ ts salt
¼ ts pepper

Rør kjøttdeigen seig med salt, tilsett resten av krydderet og hvitløk. Rør inn hvetemel, og spe med melk til en fast farse. Form farsen til kjøttboller som stekes raskt i pannen. Ta fire lange grillspyd og træ på ingrediensene: Begynn og slutt med halve tomater. Bland olivenolje med salt og pepper, og pensle over spydene før grilling. De trenger ca. 10 min., og må snus ofte. Lag salat: Bland agurken med yoghurt, og smak til med hvitløk, salt og pepper. Serveres kald til grillspydene.

Foto: Pixabay

Kyllingfilet på grillen

6 kyllingfileter
Urtemarinade:
1 ¼ dl olje
3 ss vineddik
3 ss hakkede friske urter
1 ts salt
Litt nykvernet pepper

Bland ingrediensene til urtemarinaden og ha den i en plastpose. Legg i kyllingfiletene. Mariner kyllingfiletene noen timer. Ta dem opp og legg dem enkeltvis i aluminiumsfolie. Lukk folien slik at det blir små pakker, og legg pakkene på grillen. Snu pakkene etter cirka 5 min. og stek tilsvarende på andre siden. Server med en fargerik salat og brød til.

Foto: Matprat.no

Tyrkisk kebab

500 g lammekjøttdeig
¾ ts salt
¼ ts pepper
1 rød paprika i biter
1 grønn paprika i biter
½ squash i skiver
1 løk i båter
1 ss olivenolje
2 laurbærblad
¼ ts basilikum

Elt kjøttdeig, salt og pepper til deigen er seig. Form fire avlange kaker. Træ vekselvis grønnsaker og kjøttkaker på spidd. Pensle med olje og dryss over knuste laurbærblad og basilikum. Stek spiddene på grillen 5 min. på hver side. Serveres med ris og gresk salat.

Foto: Pixabay

Helgrillet svinefilet

800 g svinefilet
salt, pepper
Grønnsakspakker:
8 asparges
2-3 gulrøtter i staver
2 vårløk i biter
300 g sukkererter

Gni svinefileten inn med salt og pepper. Grill den på varm grill 10-15 min. Fordel grønnsakene på 4 ark aluminiumsfolie med en liten klatt kryddersmør oppå, og pakk inn. Legg grønnsakspakkene på et medium varmt sted på grillen. De er ferdige samtidig med kjøttet. Tilbehør etter eget ønske; poteter, nudler eller ris.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.