UTFORDRINGER: Korpsenes utfordringer med øving gjelder også hos oss, bekrefter Leder for 17. mai komiteen, Alexander B. Hangaas. FOTO: PRIVAT

Snart klar for en annerledes 17. mai – igjen

2. august, 2021

14:39

Ingen kommentar

Det blir ingen lettelser under nasjonaldagen. De gjeldende nasjonale råd og regler gjelder også på 17. mai. Det opplyste regjeringen om i forrige uke.

HINA ASLAM tekst

– Vi kan ikke glippe nå, derfor vil de gjeldende nasjonale rådene og reglene også gjelde på 17. mai. Steder med høy smitte vil ha enda strengere regler, sa kultur- og likestillingsminister Abid Raja under pressekonferansen om koronasituasjonen torsdag.

På grunn av lockdown i følge av koronapandemien har dessverre ikke korpsene fått øvd nok til årets 17. mai feiring. Dette er noe flere korps melder om i flere steder i landet.

–Korpsenes utfordringer med øving gjelder også hos oss, bekrefter Leder for 17. mai komiteen, Alexander B. Hangaas til Byavisa Tønsberg. Men likevel ønsker de å gjøre litt ekstra stas på barna som er med i korpsene. De skal bli utdelt en fin medalje fra oss, sier han.

Hangaas sier at mye er fortsatt usikkert, men lover en del fine planer for årets 17. mai feiring.

–Det blir dessverre ikke barne- og borgertog i år heller som vi gjerne ville hatt, sier han.

Dette er planen:

Det planlegges også to veteranbilkortesjer i Tønsberg og en i Re.

Samtidig som de planlegger en båtkortesje.

–Vi samarbeider også med Færder kommune og Tønsbergs Blad om TV-sending, som i fjor, sier han og legger til at innholdet i den er under planlegging. Jeg har bedt om innslag som viser frem de flotte barna i kommunen vår, og er blitt lovet at det kommer, sier han.

Så snart programmet er klart, vil det bli publisert på kommunens hjemmesider og blant annet i Byavisa Tønsberg.

IKKE VANLIG 17. MAI I ÅR HELLER: Æsj, ikke vanlig 17. mai med barnetog i år heller. Fillærn. Men iskrem, pølser og brus blir det vel? ARKIVFOTO: ESPEN JØRGENSEN

Disse rådene gjelder:

  • Du kan ha besøk av 5 gjester i private hjem og hytter. Om alle gjestene tilhører samme husstand kan dere være flere, men det må kunne holdes avstand.
  • Utenfor private hjem kan det maksimalt samles 10 innendørs og 20 personer utendørs.
  • På innendørs offentlige arrangementer kan man være maksimalt 10 personer uten fast tilviste plasser.
  • Med faste plasser på offentlige arrangementer kan man være inntil 100 personer innendørs.
  • På offentlige arrangementer kan 200 personer samles utendørs. Det er tillatt med 600 dersom man fordeler dem på tre kohorter, og det er faste tilviste plasser og minst 2 meter avstand mellom kohortene.
  • I kommuner der det ikke er tillatt med arrangementer, kan korps og kor som normalt øver sammen fremføre musikk eller marsjere i gatene uten at det annonseres på forhånd, slik at man unngår ansamlinger av publikum.

red@byavisatonsberg.no

 

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *