Tekst: Bendik Berntsen
I tradisjon tro ble det Tine Flint Fotballskole også i år.
I Tønsbergs spirende sommersol, møtte hundrevis av håpefulle barn opp klokken ni hver dag i den første uken av skoleferien mellom 24.–28. juni. Mer eksakt 388 deltakere i alderen 7–13 år. Med lang vei på sykkel, eller kort vei til beins, inntok de Flints mange fotballbaner på Tolvsrød for minnerike opplevelser.
Siden 1998, har 1,5 millioner barn vært på en Tine Fotballskole på kryss og tvers av vårt langstrakte land. Fokusområdene i år var kosthold, trenerkompetanse samt å øke kvinneandelen i fotballen.
De ansvarlige
Uken startet med inndeling av lag, der alder og kjønn var faktorene. Både lagledere og trenere i Flint Fotball bisto komiteen med inndeling slik at alle fikk være på lag med noen de kjente og var trygge på.
KLARE: De flere hundre barna satt side om side, spente på hvilket lag de ble tildelt den første dagen. Foto: Mona Habbestad
– Vi har hatt 64 instruktører. Alle var gutter og jenter over 16 år, og de fleste er Flint-spillere eller har spilt i svart og hvitt før, forklarer daglig leder i Flint Fotball, Mona Habbestad.
A-lagets solide forsvarsspiller, Mads Lie Jensen, var ansvarlig for det sportslige. Det vil si for øktplaner, opplegg og oppfølging av alle instruktørene.
Med seg hadde han to kollegaer fra A-laget, den tekniske kantspilleren Mohamed Srour og dirigenten på midtbanen, Luis Brendsrød. Som assistenter bidro de til at alt gikk som det skulle gjennom uken.
Opplegget
Instruktørene holdt økter som skulle bedre fotballferdighetene til barna hver dag av fotballskolen.
– I tillegg til dette, har det blitt spilt en “Stjernekamp”. Her ble én spiller plukket ut fra hver av de 24 gruppene, forteller Habbestad.
Det ble selvsagt et høytidelig opprop av spillerne som skulle forme et lag som fikk prøve seg mot et utvalg av instruktørene. Med innmars til Champions League-hymnen, var det ingenting som tydet på at dette var en vanlig kamp for barna.
– Her var det flaggborg og resten av deltakerene som tilskuere, påpeker Habbestad.
Det hele toppet seg med en overbevisende seier for barna.
TOPPOPPGJØR: Det ble alt annet enn enkelt for instruktørene da de møtte et utvalg av deltakerene for den prestisjefulle “Stjernekampen”. Foto: Mona Habbestad
Den siste dagen ble det spilt EM-turneringer, og uken avsluttet med kåringen av årets FairPlay-spillere.
STOLTE: Flere av deltakerne fikk den kanskje aller gjeveste prisen, nemlig FairPlay-prisen. Her er det som skjer utenfor banen vel så viktig som det som skjer på banen. Premien kom i form av en t-skjorte. Foto: Mona Habbestad
Den siste dagen bydde også på kåringer blant instruktørene. Årets kvinnelige og mannlige instruktør skulle kåres, og vinnerne i år ble Fredrikke Frette Demer og Jacob Gussiås, som begge er aktive spillere for Flint.
I AKSJON: Årets vinner av beste mannlige instruktør, Jacob Gussiås. Her under “Stjernekampen”. Foto: Mona Habbestad
Under hele uken har fotballskolen fått solid hjelp:
– Alle deltakerene fikk servert frukt og lunsj hver dag, i spons av Meny Tolvsrød, forteller Habbestad.
Det er liten tvil om at den tradisjonsrike Flint Tine Fotballskole stod til forventningene også i år.