Sakarias, foto Stig Jarnes

Sommermusikk i kirkene

15. juni, 2023

10:19

Ingen kommentar

Sommeren er her og vil for de fleste av oss bety mer tid til å måte venner og kjente, og kanskje få med oss noen gode kulturopplevelser. Som i fjor satser Nøtterøy menighet på å tilby et rikt og variert sommerprogram med en rekke konserter, i tillegg til gudstjenester og andre sammenkomster. Gjennom sommeren kan man oppleve fin musikk i både Nøtterøy kirke, og på Veierland og Hvasser.

Tomas Collin, konsertutvalget, Nøtterøy Menighetsråd

Allerede til søndag førstkommende, kan man delta i en musikkgudstjeneste i Nøtterøy kirke, med gode innslag av musikk og felles sang. Her fremføres noen av våre mest kjente viser, som «Vår beste dag», i tillegg til kjente sommersalmer. Musikkgudstjenesten er åpen for alle, både store og små.

Sofia, foto Rasmus Hella Mikkelsen.

Datteren inspirert av Nesjes kunst

Vår lokale og nasjonalt anerkjente kunstner Nina Nesje, gikk bort tidligere i vinter, og etterlater seg en betydelig produksjon. Hennes arbeider er å finne i både inn- og utland, blant annet «Sjømannshustruen» (2004, Tjøme), og statuen av Jahn Teigen på Tønsberg brygge (2012). Hun gav i 2011 ut boken, «Billedhoggeren Nina Nesje – å leve er å skape, – å skape er å leve».  Denne tittelen har gitt navn til en konsert i Nøtterøy Kirke, torsdag 22.6. hvor Ninas datter Sofia, sammen med Oskar Abel Valand Halvorsen (piano) og Sakarias Fredriksen Tranvåg (baryton), vil fremføre et variert og vakkert program inspirert av Ninas kunst.

Til St. Hans vil Duo Astrid&Line kjente viser, klassiske toner og tradisjonell folkemusikk i egne arrangement, med konsert i Hvasser kirke lørdag, og i Veierland kirke, søndag.  Duo Astrid&Line består av svenske Astrid Hanson Wallgren (cellist), og norske Line Tandberg, (sopran/pianist). De møttes på masterstudiet utøvende musikk på NTNU. Trondheim. De vil by på norsk og svensk musikk – for å fremme skandinavisk kultur. Publikum inviteres til å bidra med allsang på kjente viser, og på konsertene vil også en gruppe sangere fra koret Færder Vocalis bidra.  Line Tandberg kommer fra Nøtterøy, og har som barn gått i Kirkens Korskole. Vi er glade for å kunne ønske henne velkommen hjem, som musiker på høyt nivå.

Flere konserter kommer

Alle konserter har også gratis inngang for barn og unge, for å lettere kunne ta med hele familien på en god konsertopplevelse. Gudstjenesten er så klart åpent for alle, uten noen form for billetter. Det kommer flere konserter senere i sommer, og den som vil kan finne ytterligere informasjon på Kirken i Færder sin hjemmeside eller på Facebooksiden «Musikk i kirkene på Nøtterøy».

Velkommen til gudstjenester og konserter i sommer!

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *