Søtsaker i leketøysforretning – både dømt og frifunnet av MFU

14. februar, 2022

10:24

Ingen kommentar

Nordic Toy Team AS (Ringo) har i 2021 vært innklaget for MFU vedrørende markedsføring rettet mot barn for seks forskjellige produkter, og er frifunnet for to og dømt for fire produkter.

Nordic Toy Team AS (Ringo) har i 2021 vært innklaget for MFU vedrørende markedsføring rettet mot barn for seks forskjellige produkter, og er frifunnet for to og dømt for fire produkter. Samtlige saker har hatt emballasje som tema. I utgangspunktet er det tillatt å benytte emballasje som markedsføring, også der f.eks. figurer på emballasjen retter seg mot barn. Det som imidlertid ikke er tillatt er å ha en emballasje som gjør produktet (søtsakene) underordnet emballasjen, ved f.eks. at emballasjen er utformet som en leke. Dette har vært den aktuelle problemstillingen for alle seks produkter. MFUs retningslinjer gir ikke grunnlag for å oppstille noe generelt forbud mot at leketøysforretninger har søtsaker i produktporteføljen. At produktet er oppstilt i en leketøysforretning inngår likevel i helhetsvurderingen, slik at handlingsrommet for en leketøysforretning kan tenkes å være mindre enn en annen kategori forretning, som f.eks. dagligvare. Vedtaket er publisert på www.mfu.as.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *